Bahrainilaisaktivisti pidätettiin Twitter-kommenttien vuoksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bahrainilaisaktivisti pidätettiin Twitter-kommenttien vuoksi

Vastikään Euroopassa maansa ihmisoikeustilanteesta puhunut aktivisti pidätettiin epäiltynä viranomaisten loukkaamisesta.

(Kuva: ah zut / Flickr.com / cc 2.0)

Tunnettu bahrainilainen ihmisoikeusaktivisti Nabeel Rajab on pidätetty tämän julkaistua Twitterissä maan hallitusta kritisoivia kommentteja. Kyseessä on jo toinen pidätetty aktivisti lyhyen ajan sisällä.

Rajab vieraili vastikään useissa Euroopan maissa kertomassa maansa ihmisoikeustilanteesta, ja hän puhui myös YK:n ihmisoikeusneuvostossa. Hän palasi kotiin viime viikolla.

Rajab määrättiin viime keskiviikkona kuulusteluihin hallituksen viranomaisten loukkaamisesta, joka on Bahrainissa kriminalisoitu. Hän oli julkaissut muutamaa päivää aiemmin Twitterissä kommentin, jonka mukaan Bahrainin entisiä turvallisuusjoukkojen jäseniä on liittynyt Irakin ääri-islamilaisiin ISIS-taistelijoihin.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Rajab saattaa saada kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

Rajab ehti vapautua toukokuussa kahden vuoden tuomiosta, joka annettiin laittomasta kokoontumisesta, yleisen järjestyksen häiritsemisestä ja mielenosoituksiin yllyttämisestä.

Kyseessä on jo toinen aktivistin pidätys Bahrainissa kuukauden sisällä. Ihmisoikeusaktivisti Maryam Al-Khawaja pidätettiin syyskuussa hänen matkustettuaan tanskalaisella passilla tapaamaan elinkautista istuvaa isäänsä.

YK:n ihmisoikeusneuvosto on vaatinut aktivistien välitöntä vapautusta.

Bahrainissa koettiin vuoden 2011 arabikevään aikana protestiaalto, mutta mielenosoitukset tukahdutettiin väkivalloin. Väärinkäytösten tutkiminen on ollut hidasta, ja maasta kantautuu tasaisin väliajoin tietoa aktivistien pidätyksistä ja viranomaisten mielivallasta.

Lisää uusi kommentti