Bahrain tukahdutti mielenosoituksia jälleen voimakeinoin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bahrain tukahdutti mielenosoituksia jälleen voimakeinoin

Aktivistien pidättämisen lisäksi protesteja estetään nyt myös kokonaisten asutuskeskusten eristämisellä ulkomaailmasta.

Bahrainin viranomaiset ovat jälleen puuttunut opposition viime viikolla järjestämiin mielenosoituksiin kovakouraisesti, kertovat uutislähteet. Kyynelkaasulla ja pidätyksillä tukahdettuja mielenosoituksia edelsi sarja aktivistien ja toimittajien vangitsemisia.

Bahrainilaisen ihmisoikeusjärjestö BCHR:n mukaan hallitus oli pyrkinyt jo ennalta estämään mielenosoitukset poliittista toimintaa rajoittavilla lakiuudistuksilla sekä mielivaltaisilla vangitsemisilla ja kotietsinnöillä siitä lähtien, kun oppositio julkaisi mielenosoituskutsun heinäkuun alussa.

Mielenosoitusten lähestyessä viranomaiset eristivät piikkilankaestein kokonaisia kyliä ja kaupunginosia ja pystyttivät tarkastusasemia estääkseen ihmisten pääsyn mielenosoitusalueille, kertoo järjestö.

Myös toimittajien toimintaa rajoitettiin uutispimennyksen aikaansaamiseksi mielenosoitusten ajaksi, raportoi lehdistönvapausjärjestö Toimittajat ilman rajoja. Järjestön lähteiden mukaan viranomaiset olivat pidättäneet ja kiduttaneet paikallisia bloggaajia ja valokuvaajia sekä estäneet muun muassa Al Jazeeran toimittajan saapumisen maahan.

Bahrainin oppositioliike on vaatinut demokraattisia uudistuksia ja maan shiiaenemmistön aseman parantamista Egyptin vallankumouksen innoittamana jo keväästä 2011 lähtien. Maata yksinvaltaisesti hallitseva kuningasperhe on näennäisistä uudistuksista huolimatta pyrkinyt opposition vaientamiseen, ja järjestöjen mukaan poliittisten aktivistien mielivaltainen vangitseminen ja kidutus on ollut yleistä.

Lisää uusi kommentti