Bahrain tukahduttaa yhä protestit | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bahrain tukahduttaa yhä protestit

Oppositio on tiukassa valvonnassa Bahrainissa, jossa arabikevät jatkuu yhä.

(Kuva: abcdz2000 / Flickr.com / cc 2.0 )

Bahrainin viranomaiset pitävät yhä tiukasti kurissa oppositiota ja mielenosoittajia, jotka protestoivat hallitusta vastaan. Laittomasta kokoontumisesta saa vankeutta eivätkä vangitut saa lääkintähoitoa tai asianmukaisia valitusoikeudenkäyntejä.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan poliisi hajotti rauhanomaisen mielenosoituksen viimeksi kesäkuun loppupuolella. Neljä ihmistä loukkaantui ja viisi pidätettiin laittomasta kokoontumisesta, kun maan suurin oppositioryhmä Al-Wefaq järjesti protestin, mikä siltä sisäministeriön mukaan on kielletty.

Osa protestin osallistujista kantoi kukkia kädessään osoittaakseen rauhanomaisuutensa. Mellakkapoliisi kuitenkin käytti kyynelkaasua ja äänipommeja hajottaakseen mielenosoituksen. Silminnäkijöiden mukaan mellakkapoliisi tulitti suoraan protestoijia, vaikka nämä käyttäytyivät rauhallisesti.

Bahrainissa alettiin protestoida poliittisten vapauksien puolesta helmikuussa 2011, mutta viranomaiset tukahduttivat mielenosoitukset jo saman vuoden maaliskuussa kovin ottein. Protestiyritykset ovat sen jälkeen jatkuneet. Yhteensä ainakin 40 ihmistä on kuollut ja 1 600 pidätetty hallituksen vastustamisesta sitten protestien alun, kertoo BBC.

Bahrain on estänyt ihmisoikeusjärjestöjä pääsemästä maahan tutkimaan ihmisoikeusloukkauksia. Ihmisoikeusjärjestöt ovatkin ilmaisseet huolensa tilanteen vuoksi. Amnesty Internationalin mukaan esimerkiksi viime syksynä 15 vuoden tuomion saaneita terveydenhuollon työntekijöitä on kidutettu. Oikeus kumosi kesäkuussa osan tuomiot, mutta osan tuomiot jäivät voimaan lyhennettyinä.

Lisää uusi kommentti