Uutiset Bahrainin ihmisoikeustilanne

Bahrain kiihdyttänyt sortotoimenpiteitä

Arabikevättä edelleen tukahduttava Bahrain on alkanut kohdella kaltoin myös alaikäisiä, sanoo HRW.
(Kuva: Al Jazeera English / cc 2.0)

Bahrainista saapuvien todistajanlausuntojen perusteella on ilmeistä, että maan turvallisuusviranomaiset ovat alkaneet vangita mielivaltaisesti lapsia ja nuoria, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW).

Järjestö yhtyy Euroopan parlamentin viimeviikkoiseen päätöslauselmaan, jossa kehoitetaan Bahrainin hallitusta kunnioittamaan YK-sopimuksilla tunnustettuja lasten ja alaikäisten oikeuksia.

HRW:n uhreilta, perheenjäseniltä ja aktivisteilta saatujen tietojen mukaan alaikäisiä on pidetty pitkiä aikoja vangittuna, pahoinpidelty ja uhkailtu. Myös kidutuksen tunnusmerkit saattavat täyttyä.

Paikallisten järjestöjen mukaan pidätettyjä alaikäisiä syytetään usein hallituksen vastaisista protesteista, joita Bahrainissa on ollut vuoden 2011 arabikeväästä alkaen. Erään HRW:n haastatteleman järjestön mukaan elokuussa oli 15 tämäntyyppistä pidätystä.

Eräässä tapauksessa yhdeksän 15–17-vuotiasta poikaa pidätettiin viiden muun ihmisen kanssa uima-altaalta useaksi päiväksi. Heidän silmänsä sidottiin ja heitä lyötiin ja potkittiin. Poikia painostettiin tunnustamaan hyökkäys poliisiviranomaisia vastaan.

Toisessa tapauksessa 17-vuotiasta poikaa uhattiin raiskauksella ja hänet pakotettiin seisomaan käytävässä useita tunteja.

Myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on raportoinut alaikäisten pidätyksistä Bahrainissa.

Bahrainin ihmisoikeustilanne ihmisoikeudetlapsetnuorisodemokratia Bahrain Amnesty InternationalHuman Rights Watch

Lue myös

Maryam al-Khawaja istumassa sohvalla

Bahrainilaisaktivisti Maryam al-Khawaja haluaa panna pisteen länsimaiden asekaupalle Persianlahden maiden kanssa

Maryam al-Khawajan isä istuu elinkautista vankeusrangaistusta arabikevään mielenosoituksiin osallistumisesta. Suomessa vieraillut aktivisti yrittää nyt saada Pohjoismaat nousemaan yhtenä rintamana Bahrainia ja muita Persianlahden ihmisoikeuksia polkevia maita vastaan.

Aktivistille vankeutta twiitistä Bahrainissa

Ihmisoikeusaktivistia uhkaa sodanvastaisista twiiteistä 12 vuoden tuomio. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch pitää tapausta törkeänä sananvapauden loukkauksena.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Barbadoksen kenraalikuvernööri Sandra Mason istuu keltaisessa asussa juhlavassa tuolissa, univormuasuinen nainen ojentaa jotain hänen käteensä.

Barbadoksesta tulee tasavalta – Samalla maailman johtajien joukkoon liittyy yksi uusi naispresidentti

Barbados juhlistaa itsenäisyyspäiväänsä luopumalla monarkistisesta kytköksestä entiseen siirtomaaisäntäänsä.
Joukko värikkäisiin vaatteisiin pukeutuneita naisia jonottamassa, taustalla kerrostaloja.

Koronapandemia on kärjistänyt eriarvoisuutta – Miesten kuolleisuus on suurempaa, mutta naiset kärsivät taloudellisesti

Koronapandemia on koetellut koko maailmaa, mutta ei kuitenkaan tasapuolisesti. Punaisen Ristin raportin mukaan etenkin naiset, kaupungeissa asuvat ja siirtolaiset ovat kärsineet pandemian sosioekonomisista vaikutuksista.
Hylätty ostoskärry makaa vedessä. Vedenpinnasta heijastuu kerrostalo.

Hyvinvointia vai ekologista kestävyyttä? – Tutkimuksen mukaan yksikään maa ei ole onnistunut yhdistämään näitä tavoitteita

Ihmiset elävät pidempään ja saavat käydä koulua pidempään kuin 30 vuotta sitten. Samalla ympäristöön kohdistuva kuormitus on jatkuvasti kasvanut, eikä yksikään maa ole onnistunut turvaamaan kansalaistensa sosiaalista perustaa ilman ekologisten raja-arvojen ylittymistä.
Pimeän rakennuksen sisätila, etäällä joukko lapsia.

Nälkä ja epätoivo lisääntyvät Libanonissa – Asiantuntijat ovat huolissaan maan vakaudesta

Talouskurimukseen suistuneessa Libanonissa yli puolet väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella. Ruoan hinta on yli seitsenkertaistunut parissa vuodessa.
José Antonio Kast puhuu median mikrofoneille.

Saako Chile oman Bolsonaronsa? – Laitaoikeiston ehdokas on gallupien kärjessä

”Chilen Bolsonaroksi” kutsuttu José Antonio Kast on noussut presidentinvaalien yllätyssuosikiksi. Kastin suosio on osaltaan vastareaktio vasemmiston menestykselle perustuslain uudistamishankkeessa.