Bahrain jatkaa kansalaistensa rajoittamista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bahrain jatkaa kansalaistensa rajoittamista

Maan ihmisoikeustilanne on vain huonontunut sen jälkeen, kun kuningas lupasi parannuksia kansalaisoikeuksiin, sanoo Amnesty.

(Kuva: Al Jazeera English / cc 2.0)

Bahrainin hallitus on jatkanut kansalaistensa oikeuksien rajoittamista, huolimatta aikaisemmista lupauksistaan, selviää Amnesty Internationalin tuoreesta raportista.

Lokakuussa maa kielsi julkiset kokoontumiset ja tässä kuussa 31 opposition edustajalta poistettiin Bahrainin kansalaisuus.

Bahrain sai kansainvälistä kritiikkiä ihmisoikeustilanteestaan jo arabikevään aikaan, jolloin se taltutti mielenosoituksia kovin ottein ja lopulta kiesi ne kokonaan. Maan kuningas vastasi arvosteluun nimeämällä riippumattoman tutkijakomitean selvittämään turvallisuusjoukkojen tekemiä ihmisoikeusloukkauksia, mitä pidettiin historiallisena.

Komitea julkaisi tilanteesta raportin noin vuosi sitten ja maa sitoutui silloin raportin antamiin suosituksiin tilanteen parantamiseksi. Amnestyn raportin mukaan suosituksiin ei kuitenkaan ole puututtu.

Myös Human Rights Watch arvostelee Bahrainin hallintoa ja sitä, ettei se ole suhtautunut vakavasti suosituksiin. "Itseasiassa Bahrainin ihmisoikeustilanne on vain huonontunut sen jälkeen kun kuningas hyväksyi komitean päätelmät ja suositukset, sanoo järjestön Lähi-idän johtaja Joe Stork.

Amnesty International varoittaa, että maa on vaarassa joutua epävakauden kierteeseen, mikäli hallitus ei puutu raportin suosituksiin. Järjestö kehottaa kansainvälistä yhteisöä tuomitsemaan maassa tapahtuvat sortotoimet.

Lisää uusi kommentti