Armeijan tekstiilihankinnoista aiempaa vastuullisempia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Armeijan tekstiilihankinnoista aiempaa vastuullisempia

Finnwatchin selvityksen mukaan puolustusvoimien hankinnoissa otetaan aikaisempaa laajemmin huomioon ILO:n suosittelemat vastuullisuuskysymykset.

Puolustusvoimien materiaalihankinnoissa otetaan entistä paremmin huomioon vastuullisuuskysymykset, kertoo vastuullista yritystoimintaa Suomessa seuraava Finnwatch.

Puolustusvoimat on vaatinut jo aikaisemmin alihankkijoiltaan kansainvälisen työjärjestö ILO:n laatimien työelämän perusoikeuksien toteutumista, mutta jatkossa toimittajan on osoitettava, että tuotteet on valmistettu ILO:n yleissopimuksia sekä YK:n lapsen oikeuksien yleissopimusta ja valmistumaan työ- ja työsuojelulainsäädäntöä noudattaen, Finnwatch kertoo.

"On ilahduttavaa huomata, että Puolustusvoimien uudet hankintakriteeri ovat paljon kunnianhimoisemmat vastuuvaatimusten ja niiden seurannan suhteen", sanoo järjestön toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Maavoimien materiaalilaitokseen kuuluva Länsi-Suomen huoltorykmentti hankkii tämän vuoden alussa erilaisia tekstiilejä yli 4,5 miljoonalla eurolla, Finnwatch kertoo.

Hallitus on luvannut ottaa vastuullisuuskysymykset huomioon laajemminkin julkisissa hankinnoissa. Loppuvuodesta valtioneuvosto teki päätöksen, jonka mukaan se sitoutuu ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullisiin hankintoihin julkisissa hankinnoissa ja hallinnon omassa toiminnassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia