"Arabikevät voi johtaa Afrikan kuivuuteen" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

"Arabikevät voi johtaa Afrikan kuivuuteen"

G8-maat myönsivät mittavan tukipaketin Pohjois-Afrikalle, mutta järjestöt pelkäävät muun Afrikan unohtuvan.

Suurista teollisuusmaista koostuvat G8-maat ovat ilmoittaneet myöntävänsä vallankumouksen kokeneille Tunisialle ja Egyptille 40 miljardin dollarin apupaketin. Kehitysyhteistyöasiantuntijat kuitenkin pelkäävät, että samalla Saharan eteläpuolisen Afrikan avuntarve jää unholaan, kertoo Inter Press Service.

Viime viikolla Ranskassa kokoontuneet G8-maat ilmoittivat apupaketin ohella kumppanuutensa uusimisesta Afrikan maiden kanssa sekä kiittelivät uutta demokratian aaltoa.

Kansalaisjärjestöjen tarkkailijat olivat tyytyväisiä päätökseen, mutta niiden mukaan arabimaille myönnetty apu ei saa olla pois Afrikalle aiemmin annetuista lupauksista. G8-maat lupasivat vuonna 2005 Afrikalle apua 25 miljardia dollaria vuoteen 2010 mennessä.

"Luvatuista rahoista puuttuu 40 prosenttia. Lupausta ei ole täytetty eikä uutta lupausta ole. Rahaa ei ole vuosituhattavoitteiden saavuttamiseksi. -- Arabikevät voi tarkoittaa Afrikalle kuivuutta", totesi ranskalaisen köyhyyden vastaisen ONE-ryhmän johtaja Guillaume Grosso.

G8-maihin kuuluvat tärkeimmät teollisuusmaat Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Venäjä, Iso-Britannia ja Yhdysvallat.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia