Uutiset

Anssi Kelalta huutokauppa lukutaidon hyväksi

Muusikon nettihuutokaupan tuotot käytetään Suomen Pakolaisavun lukutaitokampanjan edistämiseksi.

Muusikko Anssi Kelan on ilmoittanut järjestävänsä nettihuutokaupan Suomen Pakolaisavun lukutaitokampanjan hyväksi. Huutokaupassa on myynnissä hänen Matkamuistoja -kirjansa printtinivaska, johon Kela on omin käsin merkinnyt viimeisen korjaukset ennen kirjan lähtöä painoon.

"Kehitysmaissa koulua käyvä tyttö todennäköisesti avioituu vanhempana, saa vähemmän lapsia ja huolehtii perheestään koulua käymätöntä tyttöä paremmin. Lukutaidolla on suuri ennaltaehkäisevä vaikutus", Kela perustelee osallistumistaan Pakolaisavun kampanjaan.

Huutokaupan kohdetta Kela kuvaa ainutlaatuiseksi artefaktiksi.

"Lisään pumaskaan luonnollisesti henkilökohtaisen tervehdykseni huutokaupan voittajalle", Kela lupaa.

Pakolaisavun mukaan huutokaupan tuotto käytetään lyhentämättömänä järjestön lukutaitotyöhön. Pakolaisen tai paluumuuttajan yhdeksän kuukautta kestävä lukutaitokoulutus voidaan toteuttaa 52 eurolla. Mitä enemmän euroja saadaan kokoon, sitä laajemmalle voimme lukutaitoa levittää, Pakolaisapu sanoo.

Huutokauppa päättyy ensi lauantaina kansainvälisenä lukutaitopäivänä. Maailmassa arvioidaan olevan runsaat 770 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja noin 72 miljoonaa lasta.

kehitysyhteistyökoulutuspakolaisetdemokratia

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Ahmed Hadji sohvalla Kirkon Ulkomaanavun tiloissa

Ugandalainen Ahmed Hadji selvisi hengissä terrori-iskusta ja ryhtyi ehkäisemään radikalisoitumista – ”Monella ei ole uskonnosta riittävästi tietoa”

Ääriliike al-Shabaab houkuttelee nuoria Ugandassa, jossa on maailman nuorimpiin kuuluva väestö ja vain vähän työpaikkoja. Nuorisojärjestöä johtavan Ahmed Hadjin mukaan nuoret tarvitsevat töitä ja tarkoituksen elämälleen. Valtio näkee nuoret kuitenkin uhkana.
Delfiini muovipussi evässään

Panama kielsi muovipussit ensimmäisenä maana Keski-Amerikassa – Taustalla huoli merten saastumisesta

Kaupat eivät saa tehdä muovipussikiellolla voittoa, vaan niiden on tarjottava asiakkaille kestokasseja sisäänostohintaan. Lain rikkomisesta saadut sakot Panama käyttää kierrätysjärjestelmän kehittämiseen ja tutkimukseen.
Muovipressuilla peitetty asumus ja pyykkejä kuivumassa

Väkivalta kärjistyy Burkina Fasossa, yli 200 000 paennut kodeistaan – YK: Humanitaarinen hätätila

Viime vuonna Malissa alkaneet levottomuudet ovat levinneet Burkina Fasoon ja maata uhkaa nyt paha ruokapula, YK:n elintarvikejärjestö FAO varoittaa.
Mies puhaltaa savua suustaan

Sota huumeita vastaan ei ole toiminut – Puoli miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain käytön vuoksi

YK:n tuoreen tilaston mukaan 35 miljoonaa ihmistä maailmassa kärsii huumeriippuvuudesta. Kuolleisuuslukuja kasvattavat pätevän hoidon ja hoitopaikkojen puute.