Uutiset

Anssi Kelalta huutokauppa lukutaidon hyväksi

Muusikon nettihuutokaupan tuotot käytetään Suomen Pakolaisavun lukutaitokampanjan edistämiseksi.

Muusikko Anssi Kelan on ilmoittanut järjestävänsä nettihuutokaupan Suomen Pakolaisavun lukutaitokampanjan hyväksi. Huutokaupassa on myynnissä hänen Matkamuistoja -kirjansa printtinivaska, johon Kela on omin käsin merkinnyt viimeisen korjaukset ennen kirjan lähtöä painoon.

"Kehitysmaissa koulua käyvä tyttö todennäköisesti avioituu vanhempana, saa vähemmän lapsia ja huolehtii perheestään koulua käymätöntä tyttöä paremmin. Lukutaidolla on suuri ennaltaehkäisevä vaikutus", Kela perustelee osallistumistaan Pakolaisavun kampanjaan.

Huutokaupan kohdetta Kela kuvaa ainutlaatuiseksi artefaktiksi.

"Lisään pumaskaan luonnollisesti henkilökohtaisen tervehdykseni huutokaupan voittajalle", Kela lupaa.

Pakolaisavun mukaan huutokaupan tuotto käytetään lyhentämättömänä järjestön lukutaitotyöhön. Pakolaisen tai paluumuuttajan yhdeksän kuukautta kestävä lukutaitokoulutus voidaan toteuttaa 52 eurolla. Mitä enemmän euroja saadaan kokoon, sitä laajemmalle voimme lukutaitoa levittää, Pakolaisapu sanoo.

Huutokauppa päättyy ensi lauantaina kansainvälisenä lukutaitopäivänä. Maailmassa arvioidaan olevan runsaat 770 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja noin 72 miljoonaa lasta.

kehitysyhteistyökoulutuspakolaisetdemokratia

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nainen värjää toisen naisen tukkaa

Brasiliassa ihonväri on politiikkaa, mutta elokuvaohjaaja Tai Linhares ei tiedä, onko hän musta vai valkoinen

Tai Linharesin syntymätodistuksessa lukee ”valkoinen”, mutta hän on jotain muutakin. ”En ole osa sitä etuoikeutettua kulttuurista ja sosiaalista valkoisuutta, jonka osaksi pääsee, jos syntyy ihonväriltään valkoisena, oikeanlaisten hiusten kanssa”, hän sanoo. Linharesin lyhytelokuva käsittelee identiteetin etsintää mustan ja valkoisen välimaastossa.
Nainen ja poika istuvat maassa, etualalla ruoka-annoksia.

Alkuperäiskansojen ruokakulttuuri on hyvä keino taistella ilmastokriisiä vastaan – Intian Meghalayassa villiruoka on arvossaan

Intian alkuperäiskansojen ruokaulttuurissa maata ja ruokakasveja hyödynnetään monipuolisesti aina villikasveja myöden. Ruokakulttuuria yritetään elvyttää nyt muun muassa Äiti Maa -maalaismarkkinoiden avulla.
Sateenkaarilippu

Malesia langetti kovat rangaistukset homoudesta epäillyille – Jo toinen keppirangaistus runsaan vuoden vuoden sisään

Malesian hallitus on luvannut parantaa ihmisoikeustilannetta, mutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintä pahenee. Viisi miestä tuomittiin kepiniskuihin yrityksestä harrastaa ”luonnonvastaista” seksiä.
Eurokolikoita, Suomen 100-vuotisjuhlan juhlarahoja

Pakolaisneuvonta yritetään pelastaa hätäkeräyksellä

Turvapaikanhakijoiden oikeusapuun vuonna 2016 tehdyt muutokset ovat supistaneet rajusti Pakolaisneuvonnan toimintaa. Nyt järjestön toiminta yritetään turvata hätäkeräyksen avulla.