Anna Politkovskajalle oma laulu | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Anna Politkovskajalle oma laulu

Perjantaiaamuna 20. lokakuuta kello 8.20 YleX:llä soi ensimmäisen kerran Kerkko Koskisen säveltämä kappale "Uuden ajan kynnyksellä – laulu Anna Politkovskajalle". Muilla radiokanavilla soiton voi aloittaa kello 8.25 alkaen. Kappaleen tuotto ohjataan ihmisoikeustyöhön Tshetsheniaan.

Suomalaiset nuoret taiteilijat kokivat kansalaisvelvollisuudekseen muistaa Anna Politkovskajaa. Perjantaiaamuna 20. lokakuuta kello 8.20 YleX:llä soi ensimmäisen kerran Kerkko Koskisen säveltämä kappale "Uuden ajan kynnyksellä – laulu Anna Politkovskajalle". Muilla radiokanavilla soiton voi aloittaa kello 8.25 alkaen.

Perjantaina Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu illalliselle Lahteen hovimestari Matti Vanhasen kutsusta. Vaikka Vanhasen mielestä "Venäjällä on omanlaisensa demokratia", ei taiteilijoiden työryhmä hyväksy demokratiaa, jossa ihmisiä voidaan teloittaa heidän pyrkiessään totuuteen.

"Uuden ajan kynnyksellä" nauhoitetaan Finnvoxin studiolla torstaina ja se toimitetaan perjantaiaamuna Helsingin alueen radiokanaville cd-formaatissa. Muualla maassa sen voi ladata radiosoittoon ja kotikoneille kello 8.25 alkaen Voima-lehden nettisivuilta www.voima.fi. Kappaleen tuotto ohjataan ihmisoikeustyöhön Tshetsheniaan. Kappaleen toivotaan soivan radiossa perjantaina pitkin päivää tervetuliaislauluna Vladimir Putinille, etenkin kello 18.00, jolloin illalliset alkavat. Se kuullaan myös mielenilmauksessa Lahden Sibeliustalon luona.

EU:n sisällä Putinin kutsumista kokoukseen on arvosteltu ja ihmetelty laajasti. Suomi on erityisasemassa suhteessaan Venäjään. EU:n puheenjohtajana ja Venäjän rajanaapurina Suomen on toimittava voimakkaammin totuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Jos meno ei muutu, Aki Kaurismäki ei ole ainoa joka luovuttaa passinsa.

Anna Politkovskajalle oli tärkeintä, että sota ja ihmisoikeusloukkaukset Tshetsheniassa loppuvat. Suomen valtion on näytettävä, että sillä on rohkeutta vaatia käytännön toimia Venäjältä ja Putinilta ihmisoikeuksien kohentamiseksi.

Anna Politkovskajalla oli rohkeutta tehdä työtään jatkuvassa pelossa. Hänen raaka murhansa kohdistui paitsi hänen henkilöönsä myös Politkovskajan edustamia asioita vastaan. Toimittajan työssään Politkovskaja oli esikuva rohkeudelle, totuudelle, ihmisoikeuksille ja tiedotusvälineiden vapaalle toiminnalle. Kaikkia näitä loukataan "Venäjän omanlaisessa demokratiassa" päivittäin.

Kappaleen "Uuden ajan kynnyksellä – laulu Anna Politkovskajalle" takana on työryhmä: Joanna Haartti, Terhi Kokkonen, Kerkko Koskinen, Susanna Kuparinen, Elena Leeve, Antti Lehtinen, Joel Melasniemi, Silvia Modig, Jussi Nikkilä, Ilmari Pohjola, Verneri Pohjola, Pepa Päivinen, Tommi Saarikivi, Olavi Uusivirta, Jukka Viikilä, Pihla Viitala, Klaus Welp.

Uuden ajan kynnyksellä – laulu Anna Politkovskajalle san. Terhi Kokkonen, säv. ja sov. Kerkko Koskinen Äänitetty Finnvoxin studiolla 19.10.2006. Äänitys Risto Hemmi, miksaus Dan Tigerstedt.

Mikäli kysyntää riittää, kappaletta voi myöhemmin tilata singlenä. Lisäksi työryhmä valmistaa nauhoituksesta musiikkivideon, joka laitetaan jakeluun YouTubeen.

Jos haluatte keskustella aiheesta, työryhmä on valinnut edustajikseen Terhi Kokkosen ja Silvia Modigin sekä Anu Harjun, joka on Zhima Ditt -Tshetshenia-yhdistyksen perustaja.

Lisätiedot: Silvia Modig 040-758 5250, Susanna Kuparinen 040-766 6786, Anu Harju 050-358 1441

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia