Amnestyn ihmisoikeuspalkinto turvapaikanhakijoiden auttajille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnestyn ihmisoikeuspalkinto turvapaikanhakijoiden auttajille

Kynttiläpalkinnon saavat Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset erityisesti työstään kuluneen syksyn aikana.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International myöntää tämänvuotisen Kynttiläpalkintonsa Suomen Punaisen Ristin (SPR) vapaaehtoisille. Palkinto annetaan työstä turvapaikanhakijoiden hyväksi erityisesti kuluneen syksyn aikana.

"Yli 8 000 Punaisen Ristin vapaaehtoista on osallistunut kymmenien vastaanottokeskusten pystyttämiseen ja virkistystoiminnan järjestämiseen ennätyssuurelle tulijoiden määrälle. Vapaaehtoisten rooli on ollut tärkeä myös turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön välisten suhteiden luomisessa ja kehittämisessä", sanoo Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson järjestön tiedotteessa.

Vapaaehtoiset ovat auttaneet henkilökuntaa käynnistämään vastaanottoyksiköiden toimintaa, lajitelleet ja jakaneet vaatteita, opastaneet tulijoita sekä järjestäneet erilaista kieli- ja kerhotoimintaa. SPR:n mukaan kulunut syksy on ollut järjestön suurin sotien jälkeinen avustusoperaatio kotimaassa.

Amnestyn Kynttiläpalkinto jaetaan vuosittain kansainvälisenä ihmisoikeuksien päivänä 10.12. ihmisoikeuksia puolustaneelle suomalaiselle henkilölle tai yhteisölle. Viime vuonna palkinnon saivat Seta, Trasek, Heli Hämäläinen, Juudas Kannisto ja Luca Tainio transihmisten oikeuksien puolustamisesta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia