Älykästä teknologiaa kestävän kehityksen hyväksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Älykästä teknologiaa kestävän kehityksen hyväksi

YK:n Global Pulse ja amerikkalainen puhelinyhtiö Vodafone yhdistivät voimansa, jotta älypuhelinteknologiaa käytettäisiin tulevaisuudessa tehokkaammin kestävän kehityksen saavuttamiseksi.

YK:n Global Pulse ja amerikkalainen puhelinyhtiö Vodafone ovat käynnistäneet tutkimusprojektin, jossa älypuhelinten teknologiaa käytetään kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

"Yli 70 prosenttia ihmisistä Afrikassa ja Etelä-Aasiassa joko omistaa älypuhelimen tai heillä on pääsy niiden äärelle. He jättävät jatkuvasti valtavan määrän datajalanjälkiä", kerrotaan hankkeen tiedotteessa.

Älyteknologian tuottamat "datajalanjäljet" tarjoavat mittavat mahdollisuudet jäljittää esimerkiksi ihmisten liikkeitä katastrofien aikana ja jälkeen, mitata ruuhkia, optimoida kuljetusreittejä, ennustaa tautiepidemioita ja ennakoida jopa köyhyyttä.

Uusi teknologia on jo vuosituhannen vaihteesta lähtien tehnyt tuloaan kehitysyhteistyön pariin. Älykästä teknologiaa on käytetty muun muassa koulutuksen ja terveydenhuollon piirissä. Siirtolaisuutta tutkitaan jo nyt paikkatietojärjestelmien avulla ja puhelutietojärjestelmät ovat auttaneet jäljittämään ja ennustamaan tautiepidemioita. Jopa etnistä vihapuhetta on tutkittu sosiaalisessa mediassa Keniassa.

Vaikka älyteknologian ja data-analyysin mahdollisuuksia kehitykselle on tutkittu jo vuosikymmen, ymmärrys sen mahdollisuuksista puuttuu kuitenkin vielä ruohonjuuritasolla, Global Pulsesta kerrotaan.

Tutkimusprojektilla halutaankin lisätä tietoisuutta ja investointeja projekteihin, joilla mobiiliteknologiaa käytettäisiin tulevaisuudessa entistä tehokkaammin kestävän kehityksen edistämiseksi ja humanitaarisiin kriiseihin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia