Alaikäisenä tehdystä rikoksesta tuomitun iranilaismiehen kohtalo epäselvä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Alaikäisenä tehdystä rikoksesta tuomitun iranilaismiehen kohtalo epäselvä

Saman Nasim oli määrä teloittaa viime torstaina, mutta kukaan ei tiedä, mitä tapahtui.

Iran on mahdollisesti teloittanut alaikäisenä tehdystä rikoksesta tuomitun Saman Nasimin. Teloituspäiväksi oli määrätty viime torstai, mutta virallista tietoa teloituksesta ole annettu, eikä myöskään ihmisoikeusjärjestöillä ole varmaa tietoa tämän kohtalosta.

Ihmisoikeusjärjestöjen kansainvälisen kattojärjestön FIDH:n lähteiden mukaan Nasim on teloitettu. Tämän sukulaisiin otettiin viime viikolla yhteyttä ja näitä käskettiin tulla noutamaan tämän tavaroita lauantaina.

Virallista tietoa ei kuitenkaan ole, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch. Myöskään Amnesty International ei usko teloituksen tapahtuneen, vaan kampanjoi edelleen Nasimin puolesta.

Nasim tuomittiin vuonna 2013 kuolemaan korruptiosta sekä "sodasta Jumalaa vastaan". Taustalla olivat syytökset siitä, että tämä olisi kuulunut aseelliseen kurdijärjestöön. Iran teloittaa tuomittuja yleisesti, mutta Nasimin tuomio on herättänyt kritiikkiä, koska tämä oli pidätyshetkellä vuonna 2011 vain 17-vuotias.

Hän on kertonut joutuneensa kidutetuksi 97 päivän ajan tunnustuksen saamiseksi.

"Ensimmäisten päivien aikana en pystynyt kävelemään. Koko ruumiini oli musta ja sininen. He riiputtivat minua käsistä ja jaloista tunteja", hän kuvaili ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin julkaisemassa kirjeessä.

YK:n mukaan teloitukset ovat viimeisten kahden vuoden aikana lisääntyneet Iranissa. Pelkästään tammikuun aikana teloitettiin ainakin 60 ihmistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia