Afrikka pyrkii kuuhun | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Afrikka pyrkii kuuhun

Joukkorahoituksella varoja keräävä kuuprojekti haluaa innostaa afrikkalaisnuoria tieteen pariin.

Afrikassa suunnitellaan maanosan ensimmäistä kuulentoa. Eteläafrikkalainen Foundation for Space Development -järjestö kerää parhaillaan rahaa projektiin, jonka tarkoituksena on välittää afrikkalaisiin luokkahuoneisiin videokuvaa kuusta. Asiasta kertoo tiedesivusto SciDevNet.

Marraskuussa alkaneen keräyksen tavoitteena on saada tammikuun loppuun mennessä kasaan 150 000 dollaria eli noin 125 000 euroa projektin ensimmäistä vaihetta varten. Apuna on CauseVox-joukkorahoitussivusto, mutta toistaiseksi rahaa on saatu kasaan vasta reilut 10 000 euroa.

Africa2Mooniksi nimetyn projektin taustalla on tieteenteon lisäksi halu saada nuoret afrikkalaiset innostumaan tieteestä. Tällä hetkellä yksi yhdeksästä Afrikan yliopistoista valmistuneista lähtee mantereen ulkopuolelle, ja useimmat avaruushankkeet tehdään muualla kuin Afrikassa. Maanosan oma avaruusprojekti saattaisi houkutella asiantuntijoita jäämään, kertoo Foundation for Space Developmentin johtaja Jonathan Weltman.

Järjestöltä on hänen mukaansa kysytty, eikö työttömyydestä ja köyhyydestä kärsivällä Afrikalla ole tärkeämpiä huolenaiheita kuin kuuhun meno. Weltmanin mukaan projektissa on kuitenkin kyse maanosan tulevaisuudesta.

"Apu, kuten ruoka, lääkkeet, lääkärit tai rauhanturvaajat, voi parantaa tämän päivän haavat tai ainakin lopettaa vuodon, mutta se ei korjaa ongelmaa lopullisesti. Tarvitaan pitkäaikainen, kestävä ratkaisu. Tuo ratkaisu on koulutus ja taitojen säilyttäminen", hän kirjoittaa projektin blogissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia