Afrikka ei aio ruikuttaa ilmastokokouksessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Afrikka ei aio ruikuttaa ilmastokokouksessa

Afrikka ei saa tehdä samoja virheitä kuin Kiotossa, pohdittiin Pariisin ilmastokokouksen valmistelukokouksessa.

(IPS) -- Ruikuttamien sijasta Afrikan täytyy iskeä faktoja pöytään joulukuisessa Pariisin ilmastokokouksessa. Näin vaadittiin Tansaniassa pidetyssä valmistelukokouksessa, jonka järjesti Climate for Development in Africa -liike.

"Meidän on katsottava, mitä olemme itse tehneet saamamme tuen avulla tai ilman sitä, nostettava esiin menestystarinat ja osoitettava positiivisella tavalla, mihin pystymme", kiteytti John Salehe African Wildlife Foundation -järjestöstä.

Tansanian varapresidentti Mohammed Gharib Bilal painotti, että tulevissa neuvotteluissa pitää välttää virheet, jotka Afrikka teki Kioton sopimusta neuvotellessa.

Afrikan näkökulmasta vuonna 1992 solmittu Kioton sopimus keskittyi ilmastonmuutoksen hillintään ja jätti sen vaikutuksiin sopeutumisen liian vähälle huomiolle. Vähän kasvihuonekaasupäästöjä tuottavassa Afrikassa ongelmana ovat muutoksen vaikutukset, jotka näkyvät jo pidentyneinä kuivuuskausina ja äärimmäisinä sääilmiöinä.

Bilal korosti, että muutoksen on alettava sisältä. "Meidän on vietävä Pariisiin käsikirjoitus, joka vastaa kehitystarpeitamme", hän sanoi.

"Meidän on selvitettävä, mitä meillä on, ja neuvoteltava vahvistusta siihen, mitä meiltä puuttuu", täsmensi Kenian ilmastonmuutostyörymän puheenjohtaja John Kioli.

Jotkut Afrikan maat ovat jo sijoittaneet reippaasti puhtaaseen energiaan, toiset omaksuvat ilmastoälykkään maatalouden menetelmiä ja monet istuttavat metsää, hän muistutti.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia