Afganistanin siviilit entistä suuremmassa vaarassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Afganistanin siviilit entistä suuremmassa vaarassa

Minority Rights Group Internationalin listauksen mukaan afganistanilaisten riski joutua laajamittaisen tappamisen uhreiksi on noussut.

Afganistan on noussut merkittävästi vuosittain julkaistavassa Peoples under Threat -listauksessa, kertoo vähemmistöjen oikeuksia puolustava Minority Rights Group International -järjestö.

MRG:n julkaiseman listauksen avulla pyritään tunnistamaan maat, joissa kansat tai ryhmät ovat erityisen suuressa vaarassa joutua laajamittaisen tappamisen tai muun sorron uhreiksi.

Siviilikuolemien määrä on kasvanut konfliktista kärsivässä Afganistanissa joka vuosi viimeisten viiden vuoden aikana. MRG:n mukaan viime vuonna kuolleita oli yli 3 000. Tilannetta pahentavat maan heikko keskushallinto, sisäinen hajanaisuus ja systemaattinen korruptio. Järjestö pelkää tilanteen vain pahenevan tänä vuonna.

Afganistanin lisäksi Peoples under Threat -listalla ovat vuoden aikana nousseet sisäisistä kriiseistä kärsivät Norsunluurannikko, Jemen, Kirgisia ja Libya. Listan kärkipäässä ovat Somalia ja Sudan, jotka olivat kärjessä myös vuoden 2010 listauksessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia