Afganistanin omat turvallisuusjoukot: riskibisnes | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Afganistanin omat turvallisuusjoukot: riskibisnes

Oxfam vaatii Natoa puuttumaan välittömästi Afganistanin turvallisuusjoukkojen väärinkäytöksiin ja epäpätevyyteen.

Britannialainen kehitysyhteistöjärjestö Oxfam vaatii sotilasliitto Naton johtamaa koalitiota puuttumaan välittömästi Afganistanin turvallisuusjoukkojen väärinkäytöksiin ja epäpätevyyteen.

Oxfamin tällä viikolla julkaisema raportti osoittaa afgaanijoukkojen syyllistyneen kidutukseen, surmiin, lapsien värväykseen sekä lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Syyllisiä ei ole rangaistu.

Oxfamin mukaan afgaanijoukoilta puuttuu sekä kapasiteettia että välineistöä siviiliuhreja vaatineiden tapausten tutkimiseen. Järjestön mukaan on huolestuttavaa, ettei ole olemassa mekanismia, jonka kautta siviilit voisivat valittaa turvallisuusjoukkojen väärinkäytöksistä.

Natoa arvostellaan raportissa myös huomion kiinnittämisestä sotilaiden määrään, ei laatuun. Raportin mukaan 40 000 poliisia ei ole saanut minkäänlaista koulutusta tehtäviinsä. Turvallisuusjoukkoihin on myös liittynyt useita henkilöitä, joita epäillään ihmisoikeusloukkauksista.

Naton johtaman koalition on määrä siirtää vastuu Afganistanin turvallisuudesta afgaanien omille joukoille vuoteen 2014 mennessä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia