Adidas taipui Greenpeacen myrkyttömyysvaatimuksiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Adidas taipui Greenpeacen myrkyttömyysvaatimuksiin

Myös Adidas taipui Greenpeacen vaatimuksiin ja sitoutui vaatetuotannon vaarallisten kemikaalien poistamiseen.

Maailman toiseksi suurin urheiluvaatemerkki Adidas on taipunut ympäristöjärjestö Greenpeacen vaatimuksiin poistaa vaaralliset kemikaalit tuotantoketjustaan.

Kuten maailma.netissä kirjoitettiin viime viikolla, Greenpeacen Dirty Laundry -raportit ovat kertoneet muotivaatteiden tuotannossa laajalti käytettävistä vaarallisista kemikaaleista, jotka jäävät vaatteisiin ja päätyvät pesun sekä tuotannon kautta vesistöihin. Kemikaaleja löytyy muun muassa H&M:n ja Calvin Kleinin tuotteista.

Järjestön kampanjan seurauksena nyt myös Adidas on sitoutunut luopumaan kemikaalien käytöstä asteittain vuoteen 2020 mennessä. Muun muassa Nike ja Puma ovat jo aiemmin sitoutuneet niin sanottuun myrkyttömyyskuuriin.

BusinessGreen-verkkolehden mukaan Adidas on neuvotellut muiden merkkien edustajien kanssa koko teollisuudenhaaran myrkyttömyysstandardeista Greenpeacen kampanjan alkamisen jälkeen.

Aiemmin Adidas on kieltäytynyt asettamasta päivämäärää sille, milloin se lopettaa kemikaalien käytön, vedoten koko tuotannonalan kattavan ratkaisun tarpeeseen.

Nyt yhtiö on järjestämässä yhteistä kokousta muiden merkkien edustajien kanssa syyskuun lopussa Amsterdamissa. Kokouksen päämääränä on tehdä suunnitelma siitä, miten vaatemerkit tulevat toteuttamaan Greenpeacen haasteen tuotannon myrkyttömyydestä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia