Työpaikat

Viestintäsuunnittelija

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Organisaation esittely

Ulkoministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen maailman hyväksi. Ulkoministeriö ja sen alainen edustustoverkko ulkomailla palvelevat suomalaisia, suomalaista talouselämää ja yhteiskuntaa, valtion johtoa sekä eduskuntaa.

Suomen edustustot palveluineen ovat koko suomalaisen yhteiskunnan ja kaikkien suomalaisten käytettävissä. Eri maissa sijaitsevien suurlähetystöjen, konsulaattien ja muiden toimipisteiden lisäksi Suomella on edustustoja kansainvälisissä järjestöissä, esimerkiksi YK:ssa. Työn kirjo ulottuu valtioiden välisten suhteiden hoidosta yksittäisten kansalaisten avustamiseen.

Tehtävän kuvaus

Ulkoministeriö hakee viestintäsuunnittelijaa ajankohtaisviestinnän yksikköön (VIE-10) määräaikaiseen virkasuhteeseen 1.6.2021 lukien tai sopimuksen mukaan 31.12.2021 asti. Määräaikaisuuden syy on sijaisuus.

Tehtävän keskeisenä sisältönä on toimiminen ulkoministeriön verkkosivujen (UM.fi) ja sosiaalisen median (erityisesti twitter ja facebook) kanavien päätoimittajana.

Tällä hetkellä korostuvat seuraavat tehtäväkokonaisuudet:

  • UM:n ulkoisten verkkosivujen (UM.fi) ja somekanavien päivittäinen ylläpito ja sisällöntuotannon koordinointi
  • UM.fi:n ja somekanavien sisällöntuotannon laadunparannus ja standardointi; analytiikka, strategioiden ja ohjeiden laadinta
  • Kouluttaminen ja neuvonta
  • Ulkoasiainhallinnon blogien koordinointi ja kehittäminen
  • UM.fi:n ajankohtaisjuttujen toimitukselliset linjaukset, editointi ja julkaisu, kuvatoimitus
  • Someseuranta, päivitykset ja kansalaispalautteisiin ja kysymyksiin vastaaminen

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Tehtävään valitun tulee olla Suomen kansalainen.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Parhaat edellytykset viestintäsuunnittelijan tehtävän hoitamiseen antaa kokemus ulkoasiainhallinnon toiminnasta ja tavoitteista, kokonaisvaltainen näkemys ulkoasiainhallinnon viestinnän kehittämisestä sekä monipuolinen perehtyneisyys digitaalisen viestinnän sisällölliseen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Lisäksi tehtävien menestyksellisen hoitamisen kannalta on tärkeää, että valittavalla on erinomainen taito kirjoittaa selkeitä verkkotekstejä sekä taito editoida muiden tekstejä, hyvä ymmärrys kuvan käyttämisestä digitaalisessa viestinnässä ja hyvät kuvankäsittelytaidot. Eduksi luetaan digitaalisen markkinoinnin osaaminen ja ymmärrys verkkosivujen teknisistä ratkaisuista, erityisesti sisällöntuotannon näkökulmasta. Lisäksi eduksi katsotaan kyky toimia yhteistyössä erilaisten asiakas- ja sidosryhmien kanssa.

Työssä tarvittava kielitaito

Hakijalle eduksi katsotaan erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito, tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä hyvä englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen

Työaika: Virastotyöaika

Tehtävä alkaa: 1.6.2021 tai sopimuksen mukaan

Määräaikainen, päättyy: 31.12.2021 Sijaisuus

Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään:   14.5.2021 16:15

ID:   24-214-2021

Sähköiset hakemukset:

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Ulkoministeriö / Henkilöstöyksikkö
PL 176
00023 Valtioneuvosto

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkaus määräytyy ministeriön palkkausjärjestelmän vaativuustason 10B (3 676,08 €/kk) mukaisesti. Tämän lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvaa lisää.

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä:   1

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Johanna Kotkajärvi (ti klo 14–15 ja to klo 15–16) Apulaisosastopäällikkö 0295 351 351 johanna.kotkajarvi@formin.fi

Toimipiste

Ulkoministeriö
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä voidaan noudattaa koeaikaa.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.