Työpaikat

Vertaistoiminnan suunnittelija

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Viimeinen hakupäivä

Haluatko työskennellä arvostetussa kansainvälisessä järjestössä? Haluatko olla kehittämässä kotoutumista tukevaa vertaistoimintaa? Haluatko tulla osaksi huipputiimiä?

Suomen Pakolaisavun yhteisötyön yksikkö hakee vertaistoiminnan suunnittelijaa.

Tehtävästä:

Suomen Pakolaisapu on järjestänyt vertaisryhmätoimintaa vuodesta 2001 lähtien. Kasvokkain-toiminta tukee laadukkaan, kotoutumista edistävän vertaistoiminnan järjestämistä. Koulutamme vertaisohjaajia ja organisaatioita sekä koordinoimme VeTo-verkostoa. Nyt etsimme vertaistoiminnan suunnittelijaa, joka vastaa vertaistoimintaa järjestävien organisaatioiden tukemisesta valtakunnallisesti ja tämän tuen kehittämisestä.

Vertaistoiminnan suunnittelijana vastaat kotoutumista tukevaa vertaistoimintaa järjestävien organisaatioiden tukemisesta toiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä. Tehtävänkuvaasi kuuluu myös toiminnon arvioinnin kehittäminen ja organisaatioiden tukeminen vertaistoiminnan vaikutusten arvioinnissa. Vastuullasi on yhdessä Kasvokkain-toiminnassa kehitettyjen vertaistoiminnan mallien kokoaminen julkaisuiksi ja kehittämistoiminnan jalkauttaminen. Kehittämistyötä teet osana nelihenkistä tiimiä, joka kuuluu Pakolaisavun yhteisötyön yksikköön. Toimit vertaisohjaajien kouluttajana sekä ohjaat tarvittaessa vertaisryhmää.

Tehtävässä työskentelet Suomen johtavassa ja kansainvälisesti tunnetussa pakolaisasioihin erikoistuneessa järjestössä. Teet tärkeää työtä, jolla on suuri merkitys koko järjestön toiminnalle sekä kotouttamistyön kentälle valtakunnallisesti.

Arvostamme:

Avointa asennetta, hyviä yhteistyötaitoja ja kokeilevaa työskentelytapaa. Kokemusta ryhmänohjaamisesta ja aikuisten kouluttamisesta. Syvällistä ymmärrystä pakolaisuudesta, siirtolaisuudesta ja kotoutumisesta. Aikuispedagogiikan opintoja ja kokemusta arviointityöstä. Itsenäistä työotetta. Monipuolista kielitaitoa ja selkosuomen osaamista.

Edellytämme:

  • 3–5 vuoden kokemusta vertaistoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta
  • Kokemusta kehittämistyöstä
  • Kykyä kouluttaa suomeksi ja englanniksi
  • Hyviä tietoteknisiä taitoja ja halua omaksua ja käyttää uusia työvälineitä
  • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai vastaavaa osaamista
  • Valmiutta matkustaa Suomessa ja tehdä ilta- ja viikonlopputöitä

Tehtävään sovelletaan Suomen Pakolaisavun palkkausjärjestelmän mukaista palkkausta. Työsuhde on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 19.8.2019 tai sopimuksen mukaan.

Mikäli olet etsimämme henkilö, lähetä hakemuksesi viimeistään 2.6.2019 mennessä osoitteeseen rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla ”Vertaistoiminnan suunnittelija”.

Lisätietoja tehtävästä antaa yhteisötyön päällikkö Veera Vilkama (puh: 044 7924718) pe 17.5. klo 14–16 ja pe 24.5. klo 9–12. Haastattelut järjestetään viikolla 24.

Suomen Pakolaisapu on vuonna 1965 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kansalaisjärjestö ja oman alansa näkyvä asiantuntija. Pakolaisapu tukee pakolaisia ja siirtolaisia toimimaan aktiivisesti arjessa ja yhteiskunnan jäseninä sekä edistää heidän oikeuksiensa toteutumista. Suomessa Pakolaisapu on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n virallinen edustaja pakolaisasioiden tiedotuksessa. Siirtolaisten ja pakolaisten kotoutumisen tukemiseen keskittyvän Suomen työn lisäksi Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pitkittyneissä pakolaistilanteissa Turkissa, Ugandassa ja Myanmarissa. Lisätietoja Suomen Pakolaisavusta: www.pakolaisapu.fi ja kotoutumista tukevasta vertaisoiminnasta www.vertaisoimijat.fi

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.