Työpaikat

Verkkoviestintäpäällikkö

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Organisaation esittely

Ulkoministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen maailman hyväksi. Ulkoministeriö ja sen alainen edustustoverkko ulkomailla palvelevat suomalaisia, suomalaista talouselämää ja yhteiskuntaa, valtion johtoa sekä eduskuntaa.

Suomen edustustot palveluineen ovat koko suomalaisen yhteiskunnan ja kaikkien suomalaisten käytettävissä. Eri maissa sijaitsevien suurlähetystöjen, konsulaattien ja muiden toimipisteiden lisäksi Suomella on edustustoja kansainvälisissä järjestöissä, esimerkiksi YK:ssa. Työn kirjo ulottuu valtioiden välisten suhteiden hoidosta yksittäisten kansalaisten avustamiseen.

Tehtävän kuvaus

Ulkoministeriö hakee verkkoviestintäpäällikköä viestintäosastolle määräaikaiseen virkasuhteeseen 1.6.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan 31.7.2021 asti.

Verkkoviestintäpäällikkö johtaa ulkoministeriön viestintäosaston kehittämistiimiä, jonka tehtävänä on ulkoasiainhallinnon viestinnän, erityisesti verkkoviestinnän, kehittäminen ja strategisen suunnittelun tukeminen. Viestintäosaston tavoitteena on Suomen ulkopolitiikan painopisteiden, kansainvälisten vahvuuksien sekä ulkoasiainhallinnon palveluiden näkyvyyden ja vaikuttavuuden lisääminen viestinnän ja maakuvatyön keinoin.

Tehtävässä korostuvat muun muassa seuraavat kokonaisuudet:

 • kehittämistiimin toiminnan johtaminen, suunnittelu ja organisointi
 • viestinnän kehittämishankkeiden organisointi, ml. hankinnat
 • viestinnän strateginen suunnittelu yhdessä osaston johtoryhmän kanssa
 • yhteistyö muun ulkoasiainhallinnon kanssa kehittämishankkeissa verkkoviestinnän näkökulmasta
 • tuki viestintästrategioiden ja -suunnitelmien luomisessa, verkkoviestinnän konseptoinnissa ja sisällön suunnittelussa, kampanjoiden ja markkinoinnin suunnittelussa
 • viestinnän strategiseen ja operatiiviseen suunnitteluun liittyvien ohjeistusten ja koulutusten suunnittelu

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Hakijalta odotamme ylempää korkeakoulututkintoa tai muuta soveltuvaa tutkintoa. Tehtävän hoitamisessa tarvitaan työkokemusta viestinnän tai median palveluksesta tai vastaavista tehtävistä. Erityisesti odotamme kokemusta pitkäjänteisten kehittämishankkeiden vetämisestä.

Tehtävässä tarvitaan muun muassa:

 • verkkoviestinnän teknologioiden tuntemusta
 • hyvää verkkoviestinnän ja sosiaalisen median välineiden ja käytäntöjen osaamista
 • tehtäväalueen ohjeistuksen, lainsäädännön ja menettelytapojen asiantuntijatason tuntemusta
 • perehtyneisyyttä viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen
 • osaamista ulkoasiainhallinnossa käytettävistä viestintä- ja tietojärjestelmien käytöstä

Tehtävässä tarvitaan lisäksi viestintä- ja vuorovaikutustaitoja ja kykyä toimia yhteistyössä erilaisten asiakas- ja sidosryhmien kanssa.

Tehtävään valitun tulee olla Suomen kansalainen.

Työssä tarvittava kielitaito

Tehtävän menestyksellisen hoitamisen kannalta on tärkeää, että valittavalla on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito sekä englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Tehtävän hoidossa eduksi lasketaan muu hyvä kielitaito.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen

Työaika: Virastotyöaika

Tehtävä alkaa: 1.6.2019 Aloitus 1.6.2019 tai sopimuksen mukaan.

Määräaikainen, päättyy: 31.7.2021 sijaisuus

Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään:   8.5.2019 16:15

ID:   24-175-2019

Sähköiset hakemukset:

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Ulkoministeriö / Henkilöstöyksikkö
PL 176
00023 Valtioneuvosto

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkaus määräytyy ministeriön palkkausjärjestelmän vaativuustason 11B (4134,63 e/kk) mukaisesti. Peruspalkan lisäksi maksetaan työsuoritukseen perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa, jonka suuruus on 0,00 48,00 % peruspalkasta.

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä:   1
Yhteystiedot
Lisätietoja tehtävästä

Johanna Kotkajärvi
Apulaisosastopäällikkö
+358 295 351 351 johanna.kotkajarvi@formin.fi

Toimipiste

Ulkoministeriö
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä voidaan noudattaa koeaikaa.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.