Työpaikat

Vastaanottotoiminnan suunnittelija

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Haemme Punaisen Ristin keskustoimistoon, kotimaan avun linjaan vastaanottotoiminnan suunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 1.6.2020–31.12.2020.

Suomen Punaisen Ristin piirit ylläpitävät Maahanmuuttoviraston (Migri) toimeksiannosta turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksiköitä. Punainen Risti varautuu avustamaan viranomaisia myös odotettua suurempien turvapaikanhakija- ja pakolaismäärien vastaanotossa. Keskustoimisto vastaa Punaisen Ristin vastaanottotoiminnan valtakunnallisesta tuesta ja koordinaatiosta yhteistyössä Migrin kanssa sekä maahantulovarautumisen valtakunnallisesta koordinaatiosta ja kehittämisestä.

Työnantajana tarjoamme mahdollisuuden päästä mukaan kehittämään monipuolista ja vaativaa toimialaa sekä iloisen ja kannustavan työyhteisön. Vastaanottotoiminnan suunnittelijan päätehtävänä on tukea Punaisen Ristin piirejä (vastaanottokeskuksia ja piiritoimistoja) vastaanottotoiminnan toteutuksessa ja laadun kehittämisessä. Suunnittelija vastaa myös valtakunnallisen toiminnan suunnittelusta, seurannasta ja raportoinnista yhdessä vastaanottotoiminnan asiantuntijan kanssa.

Lakimuutosten ja viranomaisohjeiden seuranta, turvapaikanhakijoiden vastaanottotoimintaa koskevat lausunnot  ja selvityspyynnöt kuuluvat työtehtäviin. Suunnittelija ylläpitää ja kehittää Punaisen Ristin vastaanottotoiminnan valtakunnallisia ohjeita ja materiaaleja tukitarpeiden sekä lakimuutosten perusteella ja varmistaa niiden ajantasaisuuden ja saatavuuden. 

Suunnittelija järjestää koulutusta ja hyödyntää Punaisen Ristin yhteiset tapahtumat ajankohtaisten asioiden käsittelyssä. Hän toimii tiiviissä yhteistyössä järjestön eri yksiköiden ja piirien kanssa sekä osallistuu viranomais- ja sidosryhmäyhteistyöhön tarvittaessa.

Odotamme hakijalta soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kokemusta ja hyvää tuntemusta turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnasta sekä valmiuden ja varautumisen kokemusta. Arvostamme hyviä, käytännössä osoitettuja verkosto-, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kokemusta hanketyöstä ja sen hallinnoinnista. Tehtävän hoito edellyttää molempien kotimaisten kielten lisäksi sujuvaa englannin kielen taitoa.  Arvostamme itsenäistä työskentelyotetta sekä kykyä toimia rakentavasti erilaisten näkemysten ja odotusten ristipaineessa.

Työhön kuuluu ajoittain matkustamista sekä ilta- ja viikonlopputyötä, mahdollisesti vapaalta hälytettynä operatiivisiin tehtäviin. Edellytämme valitulta sitoutumista Punaisen Ristin periaatteisiin ja arvoihin. Toivomme tehtävään hakemuksia eri taustoista ja sukupuolista.  

Tehtävä on määräaikainen ja alkaa kesäkuussa 2020 tai sopimuksen mukaan jatkuen vuoden 2020 loppuun. Työsuhteen jatkuminen vuoden vaihteen jälkeen on mahdollinen rahoituspäätöksestä riippuen. Toimipiste sijaitsee Tehtaankadulla Helsingissä. Noudatamme sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta.

Lisätietoja tehtävästä antaa valmiustoiminnan päällikön sijainen Tuula Luoma ma 18.5. klo 13–14  sekä ma 25.5. klo 14–15 puhelimitse 0400 458 369.

Lähetä sähköinen hakemuslomake 27.5.2020 mennessä. Lisää hakemukseesi CV.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.