Työpaikat

Vastaanottotoiminnan asiantuntija

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Viimeinen hakupäivä

Punaisen Ristin keskustoimistoon haetaan vastaanottotoiminnan asiantuntijaa määräaikaiseen tehtävään.

Suomen Punainen Risti ylläpitää Maahanmuuttoviraston pyynnöstä turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksiköitä ja järjestää vastaanottotoiminnan valtakunnallisen tuen ja koordinaation yhteistyössä Maahanmuuttoviraston (Migri) kanssa.

Haemme keskustoimistoon valmiuden yksikköön vastaanottotoiminnan asiantuntijan sijaista 25.2.2019–31.7.2019.

Vastaanottotoiminnan asiantuntija keskittyy työssään käytännön tukeen piireille ja vastaanottokeskuksille. Hän tukee vastaanottokeskuksia ja piirejä vastaanottotoiminnan kehittämisessä ja laadun parantamisessa, erityisesti heidän tukipyyntöjensä perusteella sekä osallistuu laadun kehittämiseen yhdessä vastaanottotoiminnan suunnittelijan kanssa.

Asiantuntija ylläpitää ja kehittää vastaanottotoiminnan ohjeita ja materiaaleja tukitarpeiden ja lakimuutosten perusteella ja varmistaa niiden ajantasaisuuden ja saatavuuden. Hän nostaa epäkohtia Migrille ja osallistuu selvityspyyntöihin vastaamiseen. Hän hyödyntää järjestön yhteiset tapahtumat ajankohtaisten asioiden esille nostamiseksi ja järjestää koulutusta tarvittaessa.

Asiantuntija seuraa keskustoimistolle tehtyjä tapahtumailmoituksia ja toimialalla tapahtuvia muutoksia, nostaa asioita VOT koordinaation toimialaan, tuottaa ja jakaa keskeistä tietoa ja vastaa kyselyihin sekä osallistuu ajankohtaistiedotteiden tuottamiseen. 

Asiantuntija kehittää SPR:n maahantulovarautumista yhdessä vastaanottotoiminnan suunnittelijan ja valmiuden yksikön kanssa. Hän toimii yhteyshenkilönä Migriin maahantulovarautumisessa ja yhteen sovittaa SPR:n ja Migrin maahantulovarautumista ja edistää järjestön aseman ja roolin huomioimista Migrin valtakunnallisessa ja alueellisessa valmiussuunnittelussa.

Asiantuntija toimii tiiviissä yhteistyössä keskustoimistolla valmiuden yksikön, vapaaehtois- ja nuorisoyksikön ja viestinnän sekä kaikkien piirien kanssa. Hän osallistuu viranomaisten ja muiden sidosryhmien työryhmiin.

Tehtävässä menestyminen edellyttää kokemuksen kautta saatua erinomaista Punaisen Ristin ja periaatteiden tuntemusta ja osaamista maahanmuutto- ja pakolaistyöstä sekä valmiudesta. Kokemus järjestökehityksestä ja vapaaehtoisuuden tuesta on eduksi. Tehtävässä tarvitaan erinomaisia koulutus- ja vuorovaikutustaitoja sekä joustavuutta.

Lähetä hakemuksesi palkkatoivomuksineen ja CV 12.2.2019 mennessä. 

https://rekry.redcross.fi/MepRekry/Application/Index/197/

Lisätietoja antaa valmiustoiminnan vt.päällikkö Marko Korhonen (marko.korhonen(at)redcross.fi)

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.