Työpaikat

Tiiminvetäjä / Tuki- ja koordinaatiotiimi

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Viimeinen hakupäivä

Haemme Suomen Punaisen Ristin keskustoimistoon kansainvälisen avustustoiminnan linjalle perustettavaan kansainvälisen avustustoiminnan tuki- ja koordinaatiotiimin (support and coordination team, International Aid) tiiminvetäjää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Kansainvälisen avustustoiminnan tuki- ja koordinaatiotiimi koordinoi kansainvälistä avustustoimintaa ja vastaa toimivien standardoitujen prosessien ja työkalujen kehittämisestä ja toimeenpanosta ohjelmien, operaatioiden, kumppanuuksien sekä rahoitushakemusten tehokkaaseen hallintaan. Tiimin keskeistä osaamisaluetta ovat tulosperustaisten työkalujen ja laadukkaan projektisyklin hallinta sekä erilaiset tulosten ja vaikuttavuuden mittaamiseen ja arviointiin keskittyvät menetelmät.

Työtehtävät

Tiiminvetäjänä vastaat noin 10 henkilön työn päivittäisestä ohjaamisesta sekä tiimin toiminnan kehittämisestä kansainvälisen avustustoiminnan strategian mukaisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tehtäviisi kuuluu koko tiimin sekä työntekijöiden tavoitteiden asettaminen, suoriutumisen seuranta sekä budjetinhallinta tiimin ja sen rahoitusvastuualueiden osalta. 

Tiimi vastaa ohjauksessasi siitä, että avustusohjelmien suunnittelu, toteutus, seuranta sekä tuloksista raportoiminen sujuu tehokkaasti, sujuvasti ja koordinoidusti avustustoiminnan linjan eri tiimien sekä Suomen Punaisen Ristin (SPR) keskustoimiston ja kenttätoimistojen välillä. Tiiminvetäjänä tehtävänäsi on varmistaa, että tiimisi toiminnan avulla tukemamme kansainväliset ohjelmat ja operaatiot vastaavat niitä laatuperiaatteita ja standardeja, joihin SPR on toiminnassaan sitoutunut.

Tiimisi valmistelee ja toteuttaa johdollasi SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan rahoitusstrategiaa yhdessä johdon kanssa sekä tukee ja neuvoo muita kansainvälisen avun tiimejä ja kenttätoimistoja rahoitushauissa ja eri rahoittajien ohjelmiin ja operaatioihin liittyvissä kysymyksissä.

Tehtävässäsi tuet kansainvälisen avustustoiminnan linjan johtoa toiminnan strategisessa ohjaamisessa sekä tietoperustaisessa päätöksenteossa ja ohjaat tiimiäsi sitä tukevan tiedon keräämisessä ja analysoinnissa. SPR:n uuden kansainvälisen avustustoiminnan linjauksen mukaisesti tiimisi koordinoi ja kehittää koko avustustoiminnan organisaationaalista oppimista hyödyttäviä yhteisiä prosesseja ja työkaluja yhdessä linjan muiden tiimien kanssa.

Tiimisi ylläpitää kokonaisvaltaista näkemystä kansainvälisistä ohjelmista ja operaatioista sekä toimii osaltaan Suomen Punaisen Ristin edustajina vastuualueidensa mukaisessa yhteistyössä eri sidosryhmien tai Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen osapuolten kanssa. Tiimisi tehtäviin kuuluu myös avustustoiminnasta viestiminen eri yleisöille ja sidosryhmille kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen työn vaikuttavuuteen ja lisäarvoon keskittyen.

Lisäksi toimit keskustoimistolla vastuuhenkilönä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansallisten yhdistysten organisaation ja toiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa ja/ tai vastaat tiimin työn toteuttamisesta yhden muun tiimille keskeisen osaamisalueen osalta.

Työsuhde alkaa 1.2.2022 tai sopimuksen mukaan.

Odotamme sinulta

Tiiminvetäjältä edellytämme toimeen soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja kokemusta sekä kansainvälisen avustustoiminnan hallinnosta niin Suomessa kuin kehittyvissä maissa että moniammatillisen tiimin esihenkilötehtävistä. Tehtävä vaatii osaamista kansainvälisestä projektinhallinnasta ja tulosperustaisesta lähestymistavasta sekä hyviä yhteistyötaitoja, prosessien – ja kokonaisuuksien hallintaa, organisointikykyä sekä osallistavaa työotetta.

Odotamme sinulta temaattista erikoistumista johonkin tiimin olennaisista tukiteemoista, joita ovat mm. kansallisten yhdistysten organisaation ja toiminnan kehittäminen, kehitysyhteistyön laatu- ja seurantajärjestelmien kehittäminen, tietoperustainen päätöksenteko sekä läpileikkaavien teemojen huomioiminen kehitysyhteistyössä ja/tai katastrofiapuoperaatioissa.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen vaatii kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen tuntemusta, Punaisen Ristin perusperiaatteisiin sitoutumista sekä hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Ranskan kielitaito lasketaan eduksesi. Tehtävä edellyttää valmiutta matkustaa kohdealueilla.

Edellytämme valitulta henkilöltä Punaisen Ristin arvoihin ja periaatteisiin sitoutumista. Toivomme tehtävään hakijoita erilaisista taustoista ja sukupuolista.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja haasteellisen työn kansainvälisessä toimintaympäristössä osana Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikettä, osaavat kollegat ympäri maailmaa sekä mahdollisuuden osallistua monipuolisesti SPR:n kansainvälisen avustustyön kehittämiseen. Järjestön henkilöstötutkimuksen mukaan meillä arvostetaan erityisesti merkityksellistä työtä ja kokemusta keskinäisestä työyhteisön tuesta ja arvostuksesta.

Toimipaikka sijaitsee Helsingissä, Tehtaankatu 1 a ja teemme töitä joustavassa hybridityön mallissa. 

Noudatamme sosiaalialan järjestöjä koskevaa työehtosopimusta.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski, 040-1894885 keskiviikkona 24.11.21 klo 12–14 ja 29.11.21 klo 9–11.

Lähetäthän hakemuksesi 6.12.2021 mennessä.

Punainen Risti, keskustoimisto

Suomen Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa, ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Kannustamme ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan.

Punaisessa Ristissä työskentelee useiden toimialojen asiantuntijoita ja ammattilaisia monilla erilaisilla työ- ja koulutustaustoilla – sekä ympäri Suomea että maailmalla.

Henkilöstömme arvostaa erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.