Työpaikat

Tiiminvetäjä / Osaamisen kehittämisen ja vaikuttamisen tiimi

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Suomen Punainen Risti osana kansainvälisen avun linjauksen uudistamista on päivittämässä kansainvälisen avun linjan organisaatiorakennetta.

Haemme Suomen Punaisen Ristin keskustoimistoon kansainvälisen avustustoiminnan linjaan perustettavaan kansainvälisen avustustoiminnan osaamisen kehittämisen ja vaikuttamisen tiimiin (Knowledge development and advocacy team, International  Aid) tiiminvetäjää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Tiimin tehtävänä on edistää Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avun osaamista ja osaamisen tunnettuutta kansainvälisen avustustoimintamme keskeisillä temaattisilla osa-alueilla: katastrofivalmiudessa ja -varautumisessa ml.  varhaisen varautumisen järjestelmät; ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja vastaamisessa; terveydessä ja erityisesti seksuaali- ja lisääntymisterveydessä ja lasten terveydessä; sukupuolten välisen tasa-arvon ja osallisuuden edistämisessä (protection, gender and inclusion) sekä kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun yhteensovittamisessa (nexus).

Työtehtävät

Tiiminvetäjänä vastaat noin 10 henkilön työn päivittäisestä ohjaamisesta sekä tiimin toiminnan kehittämisestä kansainvälisen avustustoiminnan strategian mukaisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tehtäviisi kuuluu koko tiimin sekä työntekijöiden tavoitteiden asettaminen, suoriutumisen seuranta sekä budjetinhallinta tiimin ja sen rahoitusvastuualueiden osalta. Lisäksi vastaat tiimin työn toteuttamisesta yhden tiimillesi keskeisen osaamisalueen osalta.

Tiimin asiantuntijoiden tehtävänä on seurata laajasti omaa asiantuntijuusaluettaan koskevia kehitystrendejä ja suuntauksia ja auttaa kansainvälisen avustustoiminnan organisaatiota kehittämään toiminnan tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta niin Suomessa kuin kohdemaissa hyvien käytäntöjen edistämisen kautta.

Tiimin tehtävänä on ohjauksessasi ja yhdessä johdon kanssa  vaikuttaa kehityspolitiikkaan, päätöksentekoon ja rahoitukseen erityisesti Suomessa ja Euroopan Unionissa osana Punaisen Ristin liikettä sekä viestiä eri yleisöille ja sidosryhmille kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen työn vaikuttavuudesta ja lisäarvosta näillä temaattisilla työn osa-alueilla. 

Tiimin tavoitteena on yhteistyössä muiden kansainvälisen avustustoiminnan tiimien kanssa ylläpitää Suomen Punaisen Ristin asemaa johtavana humanitaarisena organisaationa ja asiantuntijana Suomessa. Tiimin jäsenten asiantuntemus vahvistaa avullasi työmme kannalta merkittäviä kumppanuuksia eri sidosryhmien sekä kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen osapuolten kanssa sekä lisää sidosryhmien tietoisuutta ja sitoutumista näihin teemoihin.

Tuet kansainvälisen avustustoiminnan linjan johtoa toiminnan strategisessa ohjaamisessa sekä tietoperustaisessa päätöksenteossa keräämällä ja analysoimalla tiimin osaamisalueiden mukaista tietoa. Avullasi tiimi koordinoi ja kehittää SPR:n asiantuntemuksen vahvistamista hyödyttäviä prosesseja ja työkaluja yhdessä linjan muiden yksiköiden kanssa.

Työsuhde alkaa 1.2.2022 tai sopimuksen mukaan.

Odotamme sinulta

Tiiminvetäjältä edellytämme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kansainvälisen kehityskysymysten, kehityspolitiikan ja humanitaarisen toiminnan tuntemusta. Lisäksi edellytämme kokemusta vaikuttamistyöstä, sidosryhmäyhteistyöstä ja moniammatillisen tiimin esihenkilötehtävistä sekä tavoitteellisen toiminnan johtamisesta.

Tehtävä vaatii asiantuntijuutta vähintään yhdellä yllä mainituista temaattisista asiantuntijuusalueista, hyviä yhteistyötaitoja, kokonaisuuksien hallintaa, organisointikykyä sekä osallistavaa työotetta.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen vaatii kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen tuntemusta, sekä hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Ranskan kielitaito lasketaan eduksesi. Tehtävä edellyttää valmiutta matkustaa kohdealueilla. 

Edellytämme valitulta henkilöltä Punaisen Ristin arvoihin ja periaatteisiin sitoutumista. Toivomme tehtävään hakijoita erilaisista taustoista ja sukupuolista.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja haasteellisen työn kansainvälisessä toimintaympäristössä osana Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikettä, osaavat kollegat ympäri maailmaa sekä mahdollisuuden osallistua monipuolisesti SPR:n kansainvälisen avustustyön kehittämiseen. Henkilöstökyselyidemme mukaan työntekijämme arvostavat erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme. Pidämme henkilöstömme hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolta mm. tukemalla lounasruokailua ja tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriedun sekä työterveyshuollon palvelut. 

Noudatamme sosiaalialan järjestöjä koskevaa työehtosopimusta. Toimipaikka sijaitsee Helsingissä, Tehtaankatu 1 a ja teemme töitä joustavassa hybridityön mallissa. 

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski, 040-1894885 keskiviikkona 24.11.21 klo 12 – 14 ja 29.11.21 klo 9 – 11.

Lähetäthän hakemuksesi 6.12.2021 mennessä.

Punainen Risti, keskustoimisto

Suomen Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa, ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Kannustamme ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan.

Punaisessa Ristissä työskentelee useiden toimialojen asiantuntijoita ja ammattilaisia monilla erilaisilla työ- ja koulutustaustoilla – sekä ympäri Suomea että maailmalla.

Henkilöstömme arvostaa erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.