Työpaikat

Tarkastaja

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Ulkoministeriö hakee tarkastajaa vakinaiseen virkaan, alkaen 1.4.2022 tai sopimuksen mukaan, Amerikan ja Aasian osastolle, Eteläisen Aasian yksikköön (ASA-40).

Eteläisen Aasian yksikkö vastaa Suomen kokonaisvaltaisesti suhteista seuraaviin maihin: Afganistan, Bangladesh, Bhutan, Intia, Malediivit, Myanmar, Nepal, Pakistan ja Sri Lanka.

Tarkastajan päätehtävät ovat:

  • Suomen Afganistanin kehityspolitiikan ja -yhteistyön suunnittelu, sopeuttaminen, seuranta ja hallinnointi osana yksikön Afganistan-tiimiä. Tehtävä kattaa erikseen sovittavien vastuuhankkeiden/sektoreiden valmistelu-, varainmyöntö- ja hankintaprosessit sekä toteutuksen seurannan, ohjauksen ja valvonnan sekä asianhallinnan UM tietojärjestelmissä.
  • Osallistuu Afganistanin kehitystä ja kehitysyhteistyötä koskevaan keskusteluun kotimaisilla ja kansainvälisillä foorumeilla tarpeiden mukaan.
  • Suomen Afganistania koskevien linjausten ja kantojen valmisteluun sekä muistioiden ja puheiden laadintaan osallistuminen erityisesti kehityspoliittisissa kysymyksissä. Vierailuvalmisteluihin osallistuminen.
  • Muut esimiehen määräämät tehtävät. Tehtävät saattavat muuttua maan tilanteen ja ulkoministeriön tarpeiden mukaan.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on ylempi korkeakoulututkinto tai Suomessa ylemmäksi korkeakoulututkinnoksi rinnastettu ulkomainen tutkinto sekä perehtyneisyys virkaan kuuluviin tehtäviin. Kielitaidon osalta kelpoisuusvaatimuksina ovat erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Vieraiden kielten osalta kelpoisuusvaatimuksena on viran hoitamiseen tarvittava hyvä englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Tehtävään valitun tulee olla Suomen kansalainen.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Parhaat edellytykset tehtävän hoitamiselle antaa kehityskysymysten, Suomen kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön hallinnon ja hankintojen tuntemus sekä hauraiden valtioiden kehityskysymysten hallinta ja analyysitaito. Luemme eduksi työkokemuksen kehityspolitiikan toimeenpanosta ja kehitysyhteistyöohjelmien suunnittelusta ja seurannasta.

Parhaat edellytykset tehtävän hoitamiselle antaa erinomaiset tiimityöskentelytaidot ja yhteistyökyky erilaisten toimijoiden kanssa, joustavuus ja paineensietokyky sekä kulttuurisensitiivisyyttä toimia eri kulttuureista tulevien yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi hakijalta toivotaan hyviä neuvottelu-, viestintä-, ja verkostoitumistaitoja.

Suomen ulkoministeriön toimintatapojen sekä ulkoasiainhallinnon projektiosaamisen tuntemus ja kokemus vastaavasta tehtävästä katsotaan eduksi.

Asiantuntemus Afganistania koskien katsotaan niin ikään eduksi.

Muu kielitaito

Muu kuin kelpoisuusvaatimuksissa mainittu kielitaito luetaan eduksi.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen

Työaika: Virastotyöaika

Tehtävä alkaa: 1.4.2022 tai sopimuksen mukaan.

Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään: 29.11.2021 16:15

ID:   24-591-2021

Sähköiset hakemukset: Hae tehtävää sähköisesti tämän linkin kautta.

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Ulkoministeriö / Henkilöstöyksikkö
PL 176
00023 Valtioneuvosto

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkaus määräytyy ministeriön palkkausjärjestelmän vaativuustason 10 A (3 522,46 e/kk) mukaisesti, minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvaa lisää.

Lisätietoja tehtävästä

Veikko Kiljunen
Eteläisen Aasian yksikönpäällikkö
+ 358 40 351 9526, soittoajat ke ja to klo 14-16
veikko.kiljunen@formin.fi

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.