Työpaikat

Suunnittelija, rasisminvastainen ja yhdenvertaisuustyö

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Viimeinen hakupäivä

Haemme Suomen Punaisen Ristin keskustoimistoon, vapaaehtois- ja nuorisoyksikköön suunnittelijaa rasisminvastaiseen ja yhdenvertaisuustyöhön toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen.

Suomen Punaisen Ristin tavoitteena on kehittää rasismin ja syrjinnän vastaista toimintaa ja vaikuttaa yhdenvertaisuuden edistämisen ja rasisminvastaisen asenneilmapiirin sekä inhimillisen pakolais-, maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikan puolesta. Tehtävä on osa järjestön kotoutumisen tuen ohjelmakenttää, jossa vahvistetaan kahdensuuntaista kotoutumista sekä maahanmuuttajien mahdollisuutta päästä osallisiksi ja aktiivisiksi toimijoiksi yhteiskuntaan.

Suunnittelijan tehtävänä on yhteistyössä järjestön eri toimialojen, ohjelmien ja piirijärjestöjen kanssa vahvistaa ja kehittää SPR:n yhdenvertaisuutta tukevaa ja rasisminvastaista työtä valtakunnallisesti. Rasisminvastaisuuden integrointi ja yhdenvertaisuuden varmistaminen osaksi järjestön kaikkea toimintaa on tehtävässä keskeistä.

Alueellisen rasisminvastaisen toiminnan kehitys- ja toteutustuki sekä yhdenvertaisuuden edistäminen eri toiminnoissa yhteistyössä aluetyöntekijöiden kanssa muodostaa tehtävässä tärkeän osan.

Vaikuttamistyö valtakunnallisissa ja alueellisissa verkostoissa on osa tehtävän ydintä. Valittava henkilö järjestää koulutuksia, tuottaa materiaaleja, ja osallistuu yhdenvertaisuuslinjauksen ja maahanmuutto- ja pakolaistyön linjauksen kehitystyöhön. Hän vastaa vuotuisen rasisminvastaisen viikon suunnittelusta ja toteutuksesta yhteistyössä piirijärjestöjen työntekijöiden kanssa. Rasisminvastaisen työn vaikuttavuusarviointi tehdään vuonna 2019. Tulokset määrittävät osaltaan työn sisältöä, erityisesti kehittämistarpeita.

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä vahvaa kokemusta rasisminvastaisesta ja yhdenvertaisuutta edistävästä työstä. Järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan tuntemus ja yhteistyöverkostot tukevat onnistumistasi tehtävässä. Tarvitset myös kehittävää ja tutkivaa työotetta, kykyä innostaa, innostua ja kouluttaa. Tehtävä edellyttää molempien kotimaisten kielten lisäksi englannin kielen taitoa sekä matkustamista ja valmiutta ilta- ja viikonlopputyöhön.

Arvostamme itsenäistä työskentelyotetta sekä kykyä toimia rakentavasti erilaisten näkemysten ja odotusten ristipaineessa. Sitoutuminen Punaisen Ristin periaatteisiin ja arvoihin auttavat sinua onnistumaan työssäsi. Toimipiste sijaitsee Tehtaankadulla Helsingissä. Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja alkaa 1.2.2019 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoa tehtävästä antaa järjestöpäällikkö Erja Reinikainen sähköpostitse erja.reinikainen(at)punainenristi.fi

Täytä hakemuslomake 11.1. mennessä. Lisää hakemukseesi CV.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.