Työpaikat

Suunnittelija humanitaarisen suojelun ohjelmien kehittämiseen

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Viimeinen hakupäivä

Suomen Punaisen Ristin kotimaan valmiusyksikön tehtävänä on kehittää ja koordinoida järjestön valmiutta ja varautumista, jotta järjestöllä on valmius auttaa erityisesti haavoittuvassa asemassa olevia henkilöitä niin onnettomuuksissa kuin muissa erityistilanteissa.

Järjestön lakisääteisenä tehtävänä on suojella elämää ja terveyttä sekä puolustaa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia, auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia, sekä tukea viranomaisia eri onnettomuus- ja erityistilanteissa.

Suunnittelijan tehtävänä on kehittää suojelua osana kotimaan humanitaarista toimintaa. Suojelulla tarkoitetaan toimia, jotka tähtäävät henkilön perustavanlaatuisten oikeuksien (ihmisoikeudet, humanitaarinen oikeus, pakolaisoikeus) toteutumiseen ja kunnioittamiseen niin ulkoisesti viranomaisten toimesta kuin sisäisesti omassa humanitaarisessa toiminnassa. Suojelulla on keskeinen asema muuttoliiketyössä.

Työtehtäviin kuuluu erityisesti kehittää suojelua ulkomaalaisten säilöönottoon liittyen. Toiminnassa seurataan ja edistetään säilöön otettujen oikeuksien toteutumista (monitorointi) sekä tarjotaan heille sosiaalista tukea ja tarvittaessa Punaisen Ristin palveluita. Säilöönoton monitoroinnin lisäksi suunnittelija koordinoi järjestön toimintaa, jonka kohderyhmänä ovat paperittomat.

Työtehtäviin kuuluu aktiivinen yhteydenpito viranomaisten ja muiden sidosryhmien kanssa kotimaassa ja ulkomailla. Suunnittelija järjestää tarvittavia koulutuksia vapaaehtoisille ja järjestön toimihenkilöille yhteistyössä yksikön muiden työntekijöiden kanssa.

Tehtävä edellyttää:

  • vähintään 3–5 vuoden kokemusta humanitaarisen toiminnan kentällä
  • maahanmuutto- ja pakolaistyön tuntemusta
  • oikeudellista osaamista erityisesti ihmisoikeuksiin ja siirtolaisuuteen liittyen
  • hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja
  • kehittävää työotetta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn
  • erinomaista suullisen ja kirjallisen viestinnän taitoa englanniksi ja suomeksi, muu kielitaito katsotaan eduksi.   

Odotamme hakijalta soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Järjestötoiminnan tunteminen ja kokemus sekä tuntemus ulkomaalaistaustaisten säilöön otettujen tilanteesta luetaan eduksi. Edellytämme valitulta henkilöltä Punaisen Ristin periaatteiden ja arvojen kunnioitusta. Toimipiste sijaitsee Tehtaankadulla Helsingissä.

Tehtävä on määräaikainen ja kestää 12 kk. Tehtävä alkaa 1.3.2019. 

Lisätietoja antaa valmiusyksikön vt.päällikkö Marko Korhonen (marko.korhonen(at)punainenristi.fi)

Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen ja CV 12.2.2019 mennessä.

https://rekry.redcross.fi/MepRekry/Application/Index/198/

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.