Sosiaalityöntekijä, Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskus | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sosiaalityöntekijä, Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskus

Ilmoittaja

Punainen Risti

Paikkakunta

Mänttä-Vilppula

Työsuhdetyyppi

Kokoaikainen

Viimeinen hakupäivä

Punainen Risti tuo iloa, ylläpitää toivoa ja vahvistaa luottamusta – tule joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä!

Haemme Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin vastaanottokeskustoimintaan sosiaalityöntekijää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen 1.6.2022 tai mahdollisimman pian.

Hämeen piiri laajentaa Maahanmuuttoviraston toimeksiantona Mänttä-Vilppulaan vastaanottokeskustoimintaansa. Hämeen piirillä on vastaanottokeskuksia tämän lisäksi Lahdessa ja Hämeenlinnassa, Hämeenkyrössä on alaikäisten hybridiyksikkö ja Tampereella toimiva yksityismajoitusyksikkö. Vastaanottokeskukset vastaavat vastaanotto- ja käyttörahan, sosiaali- ja terveyspalveluiden ja muun neuvonnan tuottamisesta sekä alueellaan yksityismajoituksessa asuvien asiakkaiden palveluista.

Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksen sosiaalityöntekijänä voit työskennellä osittain Tampereelta käsin.

Työtehtävät

Olet osa Punaisen Ristin arvojen mukaista toimintaa, jossa mm. suunnittelet ja toteutat vastaanottolain mukaisia sosiaalityön palveluita turvapaikanhakijoille ja tilapäistä suojelua saaville. Huolehdit sosiaalityön asiakasohjauksessa asiakkaiden oikeuksien, velvollisuuksien sekä välttämättömien sosiaalipalveluiden tiedottamisesta, toteutumisesta ja ohjaamisesta. Tuet ja ohjaat asiakasta prosessin kaikissa vaiheissa aina sen päättymiseen asti.

Toimit moniammatillisessa työryhmässä sosiaalialan edustajana. Osallistut vastaanottotoiminnan sosiaalipalveluiden yhteiseen suunnitteluun ja koko keskuksen toiminnan käynnistämiseen sekä kehittämiseen. Työ on itsenäistä ja onnistuaksesi työssäsi tarvitset erinomaisia vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja.

Työ suoritetaan lähtökohtaisesti virka-aikaan, myös osa-aikaisesta työajasta voidaan keskustella. Työtä voit tehdä osin Tampereelta käsin, mutta tehtävän hoitaminen edellyttää säännöllistä työskentelyä myös Mänttä-Vilppulan toimipisteessä. Tampereella kanssasi työskentelee toinen sosiaalityöntekijä, joka perehdyttää sinut tehtävään ja voit jakaa hänen kanssaan työtehtäviä.  

Työpaikka on savuton.

Odotamme sinulta

  • Kokemusta vastaanottotyöstä ja halua perehtyä vastaanottotyön monipuoliseen maailmaan
  • Sosiaalihuoltolain ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) mukaista sosiaalityöntekijän pätevyyttä. Mikäli tehtävään ei saada pätevyyden omaavaa sosiaalityöntekijää, haemme toissijaisesti tehtävään sosionomia (AMK) vuoden määräaikaiseen työsuhteen. 
  • Voimassa olevan rikosrekisteriotteen lasten kanssa työskentelemiseksi (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002)
  • Hyvää suomen ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito on eduksi
  • Ajokorttia (B)
  • Ea 1 tai 2

Edellytämme valitulta henkilöltä Punaisen Ristin arvoihin ja periaatteisiin sitoutumista. Toivomme tehtävään hakijoita erilaisista taustoista ja sukupuolista.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkentän ja mahdollisuuden monipuoliseen osaamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen. Henkilöstökyselyidemme mukaan työntekijämme arvostavat erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme. Pidämme henkilöstömme hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolta mm. tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriedun sekä työterveyshuollon palvelut. 

Toimipaikka sijaitsee Mänttä-Vilppulassa, osoitteessa Vilpunkatu 10. 

Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Voit esittää palkkatoiveesi. 

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa va. vastaanottotoiminnan johtaja Tatu Jeskanen sähköpostitse tatu.jeskanen@redcross.fi.

Lähetäthän hakemuksesi viimeistään 24.5.2022 klo 23:59 mennessä.

Tehtävä voidaan täyttää jo ennen hakuajan päättymistä.

Haastatteluja järjestetään Tampereella tai Mäntässä jo hakuprosessin aikana.  

Haastattelun yhteydessä tarkastetaan tutkintotodistukset ja muut tarvittavat todistukset. Haastatteluun valittujen henkilöiden ammattioikeutta koskevat tiedot varmistetaan Valviran ylläpitämästä JulkiTerhikki/JulkiSuosikki keskusrekisteristä.

Punainen Risti, Hämeen piiri

Suomen Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa, ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Kannustamme ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan.

Punaisessa Ristissä työskentelee useiden toimialojen asiantuntijoita ja ammattilaisia monilla erilaisilla työ- ja koulutustaustoilla – sekä ympäri Suomea että maailmalla.

Henkilöstömme arvostaa erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme.