Työpaikat

Raamattuopiston opettaja

Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Suomen Lähetysseura hakee raamattuopiston opettajaa Tansaniaan.

Asemapaikka: Mwanza.

Tansanian evankelisluterilaisella kirkolla (ELCT) on n. 7 miljoonaa jäsentä 26 hiippakunnassa, jotka kattavat alueellisesti lähes koko maan. Kirkon hiippakunnat ovat varsin itsenäisiä, niillä jokaisella on oma rekisteröinti valtionhallinnon kanssa. Kirkon keskustoimiston asema on varsin heikko.

Vuonna 2010 perustettu Nyakaton Raamattuopisto on yksi kirkon kolmesta alueellisesta opistosta. Niiden tehtävä on kouluttaa kirkolle seurakuntatyöntekijöitä (parish-worker), evankelistoja ja pappeja sertifikaatti- ja diplomatasoilla. Nyakaton Raamattuopisto palvelee Victoriajärven ympäristön kuutta hiippakuntaa. Alueellisilla opistoilla on suuri merkitys kirkon yhtenäisyyden rakentamisessa. Suomen Lähetysseura on ollut tukemassa opistoa sen alusta saakka. Koska historia on vielä lyhyt, opisto tarvitsee edelleen myös ulkomaista opetushenkilökuntaa

Raamattukoulun opettaja osallistuu teologien, evankelistojen ja seurakuntatyöntekijöiden kouluttamiseen sekä koulun hallinnon kehittämistyöhön. Lisäksi hän, yhdessä kollegoidensa kanssa, kehittää koulutusta vastaamaan entistä paremmin kirkon työntekijöiden kohtaamiin haasteisiin. Työntekijäkoulutus on avainasemassa kirkon yhtenäisyyden rakentamisessa sekä kirkon kasvamisessa yhä avoimemmaksi.

Edellytämme:

  • osaamista ja kokemusta opetus- ja koulutustyöstä
  • hallinnollisia taitoja ja kykyä kehittää hyvää hallintoa
  • kykyä luoda kokonaisvaltainen näkemys opetussuunnitelman kehittämiseksi paikalliset tarpeet ja haasteet huomioiden
  • vahvaa raamattutietoutta
  • hyvää tilannetajua ja kulttuurisensitiivistä työotetta
  • hyviä sosiaalisia taitoja ja yhteistyöhalua
  • joustavuutta, koska opetettavaksi voi tulla aineita, jotka ovat vahvuusalueiden ulkopuolella
  • teologian maisterin koulutusta tai muuta tehtävään soveltuvaa koulutusta, pappisvihkimys on eduksi.
  • kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutusta tai sitoutumista sen suorittamiseen
  • englannin kielen hyvää suullista ja kirjallista hallintaa

Kokemus työskentelystä monikulttuurisessa ympäristössä, sekä swahilin kielen taito katsotaan eduksi. Swahilin kielen opinnot (4kk) järjestetään tarvittaessa. Osa opetuksesta on swahiliksi.

Esimiessuhteet

Lähin paikallinen esimies on Nyakaton Raamattuopiston rehtori.
Hallinnollisena esimiehenä toimii Suomen Lähetysseuran itäisen Afrikan aluepäällikkö.

Työn aloitus ja kesto

Tehtävä tulee vastaanottaa elo-syyskuussa 2019 sopimuksen mukaan. Ensimmäinen työkausi on määräaikainen sisältäen (tarvittaessa) kielikoulun n. 4 kk + 24 kk työjakson.

Asuminen ja olosuhteet

Mwanza on Tansanian toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee Tansanian luoteiskolkassa Victoriajärven etelärannalla. Nyakaton Raamattuopisto sijaitsee kaupungin alueella, noin kahdeksan kilometriä kaupungin keskustasta. Kulkuyhteydet alueelle ovat hyvät, vaikkakin rannikolle Dar es Salaamiin matkaa tulee maantietä pitkin 1.070 kilometriä. Kaupungissa on lentokenttä, josta on päivittäiset lennot Dar es Salaamiin, Kilimanjarolle sekä Nairobiin.

Lähetysseura avustaa asunnon hankkimisessa. Lapsille on kaupungissa Isamilon kansainvälinen koulu sekä Mwanzan kansainvälinen koulu (ainoastaan alakoulu).

Mwanza on kehittyvä kaupunki, jossa peruspalvelut alkavat olla varsin hyvin saatavilla. Terveydenhuoltopalveluissa on vielä puutteita, joten kaikki vaativampi terveydenhoito vaatii matkaa joko Dar es Salaamiin tai Nairobiin. Tietoliikenneyhteydet paranevat koko ajan ja ovat nykyisin jo tyydyttävällä tasolla. Mwanzasta löytyy kuntosaleja, käytössä on haluttaessa myös kansainvälisen koulun uima-allas.

Ilmasto Mwanzassa on ympäri vuoden Suomen kesää vastaava. Päivälämpötilat nousevat usein yli 30 asteen, mutta illaksi lämpötila yleensä putoaa kohtuulliseksi.

Lisätiedot: itäisen Afrikan aluepäällikkö Pekka Härkönen, pekka.harkonen@felm.org (tavoitettavissa 23.4. alkaen).

Kiinnostuitko? Hae paikkaa 28.4.2019 mennessä täyttämällä sähköinen hakulomake ja CV:si osoitteessa: https://esra.suomenlahetysseura.fi/rekry_home/homepage.aspx

Tehtävään haastateltavat valitaan hakemusten perusteella. Haastattelut järjestetään viikoilla 18–19.

Tehtävä on seurakuntarahoitteinen.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.