Työpaikat

Projektisuunnittelija

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Punainen Risti hakee keskustoimistoon projektisuunnittelijan sijaista kansainvälisen avustustoiminnan linjan katastrofiavun yksikköön.

Projektisuunnittelija vastaa Euroopan Unionin rahoittaman Itämeren alueen valmiuden kehittämiseen tähtäävän Baltprep (Enhancing Regional preparedness and response capacity for major accidents in the Baltic Sea Region) -hankkeen toteuttamisesta, raportoinnista ja hallinnosta yhteistyössä hankkeeseen osallistuvien seitsemän (7) kansallisen Punaisen Ristin yhdistyksen kanssa.

Hankkeen rahoittaa Euroopan Komission pelastuspalvelumekanismi. Suomen Punainen Risti vastaa eri työpaketeista koostuvan hankekokonaisuuden hallinnasta sekä kahden teknisen työpaketin (rajat ylittävän yhteistyön kehittäminen ja viestintä) toteuttamisesta.

Baltprep-hankkeen projektisuunnittelijan tehtäviin kuuluu mm.:

  • Hankkeen koordinaatio-, ohjaus- ja sisäisen viestinnän mekanismien vetovastuu kumppaniyhdistysten kanssa
  • Hankkeen laadullinen ja taloudellinen seuranta ja raportointi rahoittajalle
  • SPR:n vastuulla olevien alueellisten valmiuskoulutusten (Regional Disaster Response Team, RDRT) valmistelu ja järjestäminen
  • Alueellisen valmiustyöryhmän (Disaster Management Technical Working Group, TM-TWG) valmistelu, koolle kutsuminen ja raportointi
  • SPR:n osallistumisen koordinointi hankkeen muihin työpaketteihin
  • Hankkeen tuloksiin liittyvän ulkoisen viestinnän ja vaikuttamistyön koordinointi
  • Hankekonsortion edustaminen sekä hankkeen tavoitteisiin liittyvä sidosryhmätyö ja esittely erilaisilla foorumeilla

Projektisuunnittelija vastaa tarvittaessa myös laajemmin SPR:n Itämeren kumppanuusyhteistyön koordinoinnista Punaisen Ristin liikkeen sisällä ja sidosryhmäverkoston osalta.

Projektisuunnittelijalta edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä vähintään kolmen vuoden työkokemusta vastaavista tehtävistä. Lisäksi edellytämme kokemusta kansainvälisestä projektinhallinnasta ja koordinaatiotehtävistä. Työssä tarvitaan vahvoja tiimityötaitoja sekä kykyä työskennellä erilaisten sidosryhmien sekä verkostojen kanssa eri maissa. Kyky hallita isojakin kokonaisuuksia sekä innostaa eri sidosryhmiä osallistumaan projektin tavoitteiden edistämiseen on hankkeessa merkittävässä roolissa. Tehtävässä vaaditaan sujuvaa kirjallista ja suullista englanninkielen taitoa.

Luemme eduksi ymmärrystä/kokemusta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeestä, varautumis- ja valmiustyöstä viranomaisten/kolmannen sektorin palveluksessa ja kokemusta EU-projektien hallinnasta. Itämeren alueen toimintaympäristön tuntemus on tehtävässä myös etu.

Sijaisuus on välille 8.7.2019–3.7.2020. Toimipiste sijaitsee Tehtaankadulla Helsingissä.

Työsuhteen ehdot määräytyvät sosiaalialan järjestöjä koskevan työehtosopimuksen mukaan.

Odotamme hakemustasi palkkatoivomuksineen viimeistään 8.6.2019. Lisää hakemukseesi CV.

Lisätietoja tehtävästä antaa kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski tiistaina 4.6. klo 13–15 numerosta +358 40 189 4885.

Suomen Punainen Risti on humanitaarista työtä tekevä kansalaisjärjestö, yksi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun 190 kansallisesta yhdistyksestä. Tuemme apua tarvitsevia niin kotimaassa kuin maailmalla.  Suomen Punaisen Ristin ja sen kumppanimaiden Punaisten Ristien yhteistyöllä kehitetään parhaillaan Suomen lähialueiden ja arktisen alueen valmiuden kapasiteettia ja osaamista.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.