Työpaikat

Opetusalan asiantuntija, Maailmanpankin Myanmarin maatoimisto

Ilmoittaja
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Organisaation esittely

Maailmanpankki (World Bank) on tärkeimpiä globaaleja kehitysrahoittajia, jonka toiminnan kaksi päätavoitetta ovat köyhyyden vähentäminen ja hyvinvoinnin tasaisempi jakautuminen. Lisäksi suunnitelmana on kasvattaa ilmastorahoituksen osuutta sekä lisää toimintaa hauraissa ja konfliktivaltioissa. Maailmanpankin portfolio on kasvamassa 100 miljardiin dollariin vuodessa vuoteen 2030 mennessä. Maailmanpankki paitsi lainoittaa jäsenmaiden sosiaalisia ja rakenteellisia uudistuksia, toimii myös hallitusten neuvonantaja ja teknisenä tukena.

Maailmanpankin jäseninä on tällä hetkellä 189 maata. Pääkonttori sijaitsee Washington D.C.:ssä ja pankkiryhmällä on yli 120 maatoimistoa. Työntekijöitä on yli 10 000.

Tehtävän kuvaus

Maailmanpankin maatoimistossa Myanmarissa avautuu kaksivuotinen opetusalan asiantuntijan tehtävä 1.9.2020 tai sopimuksen mukaan. Tehtävänimike on Senior Education Specialist. Opetusalan asiantuntijan tukee Maailmanpankkia tulosten laadullisessa monitoroinnissa. Tehtävänkuvassa painottuvat tutkimuksen teko ja tiedon analyysi, monitorointi- ja tiedonkeruujärjestelmien kehittäminen päätöksenteon tueksi sekä teknisen avun tarjoaminen ja maatason toimivien ratkaisujen etsiminen koulutusjärjestelmän kehittämiseksi.

Maailmanpankki hallinnoi Myanmarissa opetussektorin rahoitusohjelmaa, joka koostuu useasta hankkeesta. Maailmanpankin oman rahoituksen lisäksi mm. EU, Australia, Iso-Britannia, Tanska ja Suomi kanavoivat rahoitusta Maailmapankin rahaston kautta. Tehtävä sisältää myös avunantajasuhteiden edistämistä.

Suomi tukee opetussektoria osana Suomen kahdenvälistä Myanmarin maaohjelmaa. Laadukas ja inklusiivinen opetus on yksi Suomen Myanmarin maastrategian kolmesta päätavoitteesta.

Hakijalta odotamme

Tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa esimerkiksi taloustieteistä, kasvatustieteistä tai muista yhteiskuntatieteistä. Lisäksi edellytetään vähintään kahdeksan vuoden tehtävän kannalta olennaista työkokemusta koulutussektorilta ja koulutussektorin uudistamisesta.

Muita edellytyksiä ovat:

 • Kokemus opetussektorin projektihallinnasta, mieluiten kehitysmaakontekstissa
 • Kyky käyttää tutkimustietoa projektien evaluoinnissa, suunnittelussa ja päätöksenteossa ja esitellä sitä suullisesti ja visuaalisesti
 • Kyky tehdä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa edistäen esimerkiksi sukupuolten väliseen tasa-arvoon, inkluusioon ja hyvään hallintoon liittyviä teemoja
 • Erinomaiset neuvottelu- ja yhteistyötaidot
 • Erinomainen englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito
 • Valmius toimia kansainvälisessä ympäristössä, tarvittaessa tiiminvetäjänä
 • Valmius matkustaa, myös Myanmarin syrjäisille alueille
 • Suomen kansalaisuus

Eduksi katsotaan:

 • Kokemus Aasian maissa ja konfliktimaissa työskentelystä
 • Osaaminen ja kokemus IT-pohjaisten opetussektorin hankkeiden toimeenpanosta
 • Osaaminen ja kokemus tilastollisten menetelmien käytöstä
 • Perehtyneisyys koulutussektorin kehitysyhteistyöhön
 • Suomalaisen koulutussektorin osaamiskentän tuntemus
 • Kokemus Suomen ja/tai kansainvälisestä kehityspolitiikasta ja kehitysyhteistyöstä, mielellään myös maatasolla

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen

Työaika: Virastotyöaika

Tehtävä alkaa: 1.9.2020 tai sopimuksen mukaan.

Määräaikainen, päättyy: 31.8.2022 tai kahden vuoden päästä alkamisesta. Määräaikaisuuden syynä työn luonne.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään: 29.5.2020 16:15

ID:   24-254-2020

Katso tarkempi tehtävän kuvaus ja hakuohje www.valtiolle.fi-palvelusta.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkka, etuudet ja muut korvaukset määräytyvät Maailmanpankin säännösten mukaisesti. Tehtävä sijoittuu vaativuustasolle GG. Lopullinen palkkaus sovitaan neuvotteluissa tehtävään valittavan henkilön ja Maailmanpankin välillä. Lisätietoja löytyy sivulta
https://www.worldbank.org/en/about/careers/whyjoin

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Sanna Takala
erityisasiantuntija, Suomen suurlähetystö, Yangon
+95 9 797 005 430
sanna.takala@formin.fi

Emmi Harlahti
vastuuvirkamies, Eteläisen Aasian yksikkö, ulkoministeriö
+358 295 350 769
emmi.harlahti@formin.fi

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Ulkoministeriö valitsee ja haastattelee ensimmäiselle haastattelukierrokselle pääsevät kandidaatit, joista soveltuvimmat esitetään Maailmanpankille. Ulkoministeriön haastattelut pyritään järjestämään kesäkuun alkupuolella. Lopullisen valinnan suorittaa Maailmanpankki. Tehtävään valittava henkilö siirtyy Maailmanpankin palvelukseen toimikautensa ajaksi.

Lisätietoja: Lue täältä lisää Ulkoministeriön ja Maailmanpankin yhteistyöstä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.