Työpaikat

Lainsäädäntösihteeri

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Organisaation esittely

Ulkoministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen maailman hyväksi. Ulkoministeriö ja sen alainen edustustoverkko ulkomailla palvelevat suomalaisia, suomalaista talouselämää ja yhteiskuntaa, valtion johtoa sekä eduskuntaa.

Suomen edustustot palveluineen ovat koko suomalaisen yhteiskunnan ja kaikkien suomalaisten käytettävissä. Eri maissa sijaitsevien suurlähetystöjen, konsulaattien ja muiden toimipisteiden lisäksi Suomella on edustustoja kansainvälisissä järjestöissä, esimerkiksi YK:ssa. Työn kirjo ulottuu valtioiden välisten suhteiden hoidosta yksittäisten kansalaisten avustamiseen.

Tehtävän kuvaus

Ulkoministeriö hakee lainsäädäntösihteeriä kehitysyhteistyön hallinto- ja oikeusyksikköön (KEO-80) vakituiseen virkaan 1.9.2020 lukien tai sopimuksen mukaan.

Lainsäädäntösihteeri työskentelee yksikön nelihenkisessä oikeudellisten asioiden tiimissä. Lainsäädäntösihteerin tehtäviin kuuluu ulkoasiainhallinnon henkilöstön neuvonta kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön suunnitteluun ja toimeenpanoon liittyvissä, pääasiassa sopimus- ja hallinto-oikeudellisissa sekä valtionavustuksiin ja julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa. Lisäksi lainsäädäntösihteerin tehtäviin kuuluu osallistuminen kaikkia edellä mainittuja asioita koskevan koulutuksen, ohjeistuksen ja käytäntöjen kehittämiseen. Lainsäädäntösihteeri osallistuu myös tarvittaessa kehitysyhteistyöhön liittyvien väärinkäyttöepäilytapausten selvittämiseen.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Viran kelpoisuusvaatimuksina (valtioneuvoston asetus ulkoasiainhallinnosta 256/2000) ovat oikeustieteen kandidaatin tai maisterin tutkinto sekä perehtyneisyys virkaan kuuluviin tehtäviin. Kielitaitoa koskevina kelpoisuusvaatimuksina ovat suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito, ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää myös hyvää englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa. Tehtävään valitun tulee olla Suomen kansalainen.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Suomi (suullinen): erinomainen
Suomi (kirjallinen): erinomainen
Suomi (ymmärtäminen): erinomainen

Ruotsi (suullinen): tyydyttävä
Ruotsi (kirjallinen): tyydyttävä
Ruotsi (erinomainen): tyydyttävä

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää joko julkisiin hankintoihin tai valtionavustuksiin liittyvää käytännön työkokemusta sekä perehtyneisyyttä sopimus- ja hallinto- oikeuteen. Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää myös kykyä itsenäiseen ongelmanratkaisuun, oma-aloitteisuutta, hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä koulutus- ja esiintymisvalmiuksia.

Perehtyneisyys prosessi-, valtiosääntö- ja valtiosopimusoikeuteen sekä säädösvalmistelukokemus ovat eduksi viran hoidossa. Myös kokemus kehitysyhteistyöstä lasketaan eduksi.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen

Työaika: Virastotyöaika

Tehtävä alkaa: 1.9.2020 Tehtävä alkaa 1.9.2020 tai sopimuksen mukaan.

Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään:  15.7.2020 23:59

ID: 24-333-2020

Sähköiset hakemukset:

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Ulkoministeriö / Henkilöstöyksikkö
PL 176
00023 Valtioneuvosto

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkaus määräytyy ministeriön palkkausjärjestelmän vaativuustason 10B (3636,08 euroa/kk) mukaisesti, minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvaa lisää.

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä:   1

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Ramses Malaty
yksikönpäällikkö, tavoitettavissa 11.6.–26.6. ja 13.7.–15.7.
+358 295 351 001
ramses.malaty@formin.fi

Taru Kuosmanen
lainsäädäntöneuvos, tavoitettavissa 11.6.–19.6. ja 6.7.–15.7.
+358 295 351 869 taru.kuosmanen@formin.fi

Toimipiste

Ulkoministeriö
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä voidaan noudattaa koeaikaa.

Kesälomien johdosta haastattelut tullaan järjestämään arviolta elokuun alkupuolella.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.