Työpaikat

Kansainvälisen avustustoiminnan ohjelmien suunnittelija

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Viimeinen hakupäivä

Punainen Risti hakee keskustoimistoon kansainvälisen avustustoiminnan ohjelmien suunnittelijaa.

Kansainvälisen avun ohjelmien suunnittelija suunnittelee, seuraa, raportoi ja hallinnoi SPR:n kansainvälistä avustustoimintaa maantieteellisellä vastuualueellaan ranskankielisessä Afrikassa. Punaisen Ristin toiminnalle leimallista on eri avustustyön muotojen jatkumo ja suunnittelijalta odotetaan ymmärrystä niin pitkäkestoisesta kehitystyöstä, katastrofiavusta sekä katastrofivalmiudesta ja riskien ennaltaehkäisystä. Suunnittelija seuraa alueensa humanitaarista tilannetta sekä Punaisen Ristin liikkeen eri osapuolten toimintaa alueella. Hän vastaa alueelle suunnattujen varojen käytöstä Punaisen Ristin linjausten mukaisesti ja toimii ohjelmien ja operaatioiden budjetinhaltijana. Suunnittelija toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisten avustustyöntekijöiden kanssa. 

Suunnittelija kehittää aktiivisesti kansainvälisen avustustyön laatua sekä vastaa SPR:n ja sen sisarjärjestöjen yhteistyön koordinoinnista alueellaan. Kehitystyössä laadun kehittämisessä painottuvat yhteisöjen katastrofikestävyyden vahvistaminen, yhteisöjen sopeutuminen ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sekä sukupuolten välisen tasa-arvon ja vammaisinkluusiota edistävien toimien integrointi ohjelmiin. Katastrofiavussa keskitymme parempaan riskianalyysiin ja valmiuteen toimia kriiseissä mahdollisimman varhain kansallisesti ja kansainvälisesti.

Ohjelmasuunnittelijalta edellytämme toimeen soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai muuta pätevyyttä, 5 vuoden työkokemusta alalta (josta vähintään 2 vuotta kehitysmaissa), erinomaista englannin ja hyvää ranskan kielen suullista ja kirjallista taitoa (muu kielitaito luetaan eduksi) sekä kehitysyhteistyön tulosperustaisten työkalujen tuntemusta. Työ edellyttää kokemusta kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnosta Suomessa ja/tai kehittyvissä maissa sekä läpileikkaavien teemojen huomioimisesta kehitystyössä. Luemme eduksi kokemuksen Punaisen Ristin liikkeessä työskentelystä ja humanitaarisesta avustustoiminnasta kentällä.

Odotamme ohjelmatyöntekijöiltämme hyviä yhteistyötaitoja, osallistavaa työotetta ja kykyä vetää yhteisiä tiimityöprosesseja. Työn menestyksekäs hoitaminen edellyttää sitoutumista Punaisen Ristin arvoihin.

Työsuhde on voimassa toistaiseksi ja alkaa sopimuksen mukaan.

Työsuhteen ehdot määräytyvät sosiaalialan järjestöjä koskevan työehtosopimuksen mukaan, jossa se sijoittuu vaativuusryhmään 5.

Odotamme hakemustasi palkkatoivomuksineen viimeistään tiistaina 26.5.2020 mennessä oheisen linkin kautta.

Tiedustelut paikasta perjantaina 22.5. kello 10–11, puh. 040 701 1138/Maria Suoheimo.

Suomen Punainen Risti on humanitaarista työtä tekevä kansalaisjärjestö, yksi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun 192 kansallisesta yhdistyksestä. Tuemme apua tarvitsevia niin kotimaassa kuin maailmalla. Kymmenet tuhannet vapaaehtoisemme toimivat ympäri Suomea ja henkilökuntamme tukee heitä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.