Työpaikat

Ihmisoikeuksien asiantuntija

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Ihmisoikeusliitto hakee asiantuntijaa edistämään ihmisoikeuksia ja ihmisoikeustietoisuutta monipuolisesti. Etsimämme asiantuntija tuntee hyvin ihmisoikeusmekanismeja sekä Suomen ihmisoikeusongelmia, ja hänellä on jokin oma temaattinen syventymisalue, esimerkiksi syrjinnän tai taloudellisten ja sosiaalisten oikeuksien kysymysten parissa.

Hakijalta toivomme erinomaisia vuorovaikutustaitoja sekä taitoa kertoa ja kouluttaa ihmisoikeuksista rakentavasti ja innostavasti. Tehtävä sisältää ihmisoikeuskoulutusta mm. nuorten ja nuorisotyöntekijöiden parissa. Etsimämme henkilö kokee paloa ihmisoikeusvaikuttamiseen ja seuraa aktiivisesti yhteiskunnallisia keskusteluja.

Tarjoamme merkityksellisen työtehtävän ihmisoikeusjärjestössä sekä näköalapaikan ajankohtaiseen ihmisoikeustyöhön. Ihmisoikeusliitto on asiantuntijajärjestö, joka vaikuttaa eri tavoin sen puolesta, että perus- ja ihmisoikeudet Suomessa toteutuisivat.

Tehtävä on määräaikainen vuoden 2022 loppuun asti. Työ alkaa 16.11.2020 tai sopimuksen mukaan. Työsuhteen määräaikaisuus johtuu hankerahoituksesta. Hankkeelle haetaan jatkorahoitusta.

Edellytämme

  • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä tehtävään soveltuvaa työkokemusta
  • Vankkaa ihmisoikeusosaamista
  • Kokemusta kouluttamisesta ja/tai opettamisesta
  • Monipuolisia viestintä- ja esiintymistaitoja
  • Erinomaista suomen ja englannin kielen kirjallista ja suullista ilmaisua

Arvostamme

  • Kokemusta koulutusmateriaalien kehittämisestä kohderyhmälähtöisesti
  • Nuorten parissa tehtävän työn tuntemusta
  • Kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamistyöstä
  • Kokemusta järjestötoiminnasta ja hankesuunnittelusta

Työ edellyttää jonkin verran matkustamista Suomessa (yleisen epidemiatilanteen sen salliessa). Tarjoamme uudelle työntekijälle räätälöidyn perehdytyksen tehtävään sekä mukavan työyhteisön, jota tukee vahva henkilöstöpolitiikka. Viihtyisä toimistomme sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien päässä Helsingin Hakaniemessä, vaikka toistaiseksi työskentely tapahtuu epidemiatilanteen takia etätöissä. Ihmisoikeusliitto edistää konkreettisin keinoin toiminnassaan sukupuolten välistä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä tukee työyhteisönsä monimuotoisuutta.

Lisätiedot tehtävästä ja hakuohjeet

Lisätietoja tehtävästä antaa Ihmisoikeusliiton vaikuttamistyön päällikkö Heli Markkula puh. +358 44 738 9120 maanantaina 12.10. klo 15.30–16.30 välillä sekä keskiviikkona 14.10. klo 14–16 välillä. Haastattelut järjestetään viikoilla 43 ja 44.

Lähetä hakemus ja CV yhtenä liitteenä 18.10.2020 mennessä osoitteeseen: rekrytointi@ihmisoikeusliitto.fi

Toivomme, että ilmoitat hakemuksessa kahden sellaisen suosittelijan yhteystiedot, joiden kanssa olet työskennellyt.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.