Työpaikat

Ensihuollon suunnittelija

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Haemme Suomen Punaisen Ristin keskustoimistoon, kotimaan valmiuden yksikköön ensihuollon suunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 1.12.2020–30.10.2021.

Psykososiaalisen tuen tarkoituksena on lievittää onnettomuuden tai muun ahdistavan tilanteen aiheuttamaa stressiä sekä edistää turvallisuuden tunnetta ja sen palautumista. Punaisessa Ristissä psykososiaalinen tuki on pääosin vapaaehtoisten hälytysryhmien onnettomuus- ja häiriötilanteissa antamaa tukea esim. ensiapua, ensihuoltoa ja henkistä tukea.  Ensihuollon tehtäviä ovat muun muassa vaatetuksen, muonituksen ja hätämajoituksen järjestäminen. Ensihuolto ja hälytysryhmätoiminta liittyvät myös vahvasti SPR:n koordinoiman Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) toimintaan ja yhteistyöhön.

Ensihuollon suunnittelijan tehtävänä on kehittää SPR:n ja Vapepan hälytysryhmätoimintaa ensihuollon näkökulmasta sekä osallistua myös laajemmin psykososiaalisen tuen suunnitteluun ja kehittämiseen. Valtakunnallisesti merkittävän suuronnettomuuden sattuessa olet tarvittaessa mukana koordinoimassa järjestön apua ensihuollossa sekä tukemassa psykososiaalisen tuen toimintoja. Tehtävään kuuluu myös Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastosta annetun kotimaan avun kehittäminen, seuranta ja tuki.

Ensihuollon suunnittelijan pääasiallisia tehtäviä ovat:

 • hälytysryhmätoiminnan ja psykososiaalisen tuen kehittäminen sekä koulutusten suunnittelu
 • kotimaan avustustoiminnan ohjeistus, ohjaus ja neuvonta sekä raportointi
 • Vapepa-verkoston tukeminen ensihuollon ja psykososiaalisen tuen osalta
 • ensihuoltotoiminnan tukeminen isoissa onnettomuus- ja häiriötilanteissa
 • ensihuollon sopimukset, verkostot ja sidosryhmäyhteistyö

Onnistut tehtävässä, kun tunnet vapaaehtois- ja auttamistoimintaa sekä psykososiaalista tukea. Osaat myös toimia joustavasti osana asiantuntijatiimiä, solmia kumppanuussuhteita ja tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.

Edellytämme valitulta

 • soveltuvaa koulutusta
 • kokemusta ja hyvää tuntemusta valmiudesta ja varautumisesta sekä psykososiaalisesta tuesta
 • järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan tuntemusta
 • koordinaatio- ja yhteistyötaitoja
 • hyviä, käytännössä osoitettuja verkostotyö- ja vuorovaikutustaitoja
 • kehittävää työotetta

Työhön sisältyy matkustamista ja silloin tällöin ilta- ja viikonlopputyötä. Lisäksi työhön voi kuulua mahdollisesti operatiivisia tehtäviä vapaalta hälytettynä. Määräaikainen tehtävä alkaa 1.12.2020, mutta aloituspäivästä on mahdollisuus neuvotella. Toimipiste sijaitsee Tehtaankadulla Helsingissä. Edellytämme valitulta sitoutumista Punaisen Ristin arvoihin.

Lisätietoja tehtävästä antaa kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja puhelimitse 040 163 2227 perjantaina 23.10. klo 9.30–11.00 tai sähköpostitse aki.pihlaja@punainenristi.fi.

Täytä sähköinen hakemuslomake palkkatoiveineen 25.10.2020 mennessä. Lisää hakemukseesi CV.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.