Työpaikat

Assistentti

Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Työnantaja

Helsingissä toimiva Kriisinhallintakeskus CMC Finland on siviilikriisinhallinnan osaamiskeskus. Lakisääteisesti sen päätehtäviä ovat asiantuntijoiden koulutus kansainvälisiin siviilikriisinhallintaoperaatioihin, asiantuntijoiden rekrytointi, logistisista ja materiaalisista valmiuksista vastaaminen sekä alaan liittyvä tutkimus- ja julkaisutoiminta. CMC Finland toimii kansallisena johtokeskuksena operaatioissa toimiville siviilikriisinhallinnan lähetetyille asiantuntijoille.

Suomessa ulkoministeriö vastaa siviilikriisinhallinnan poliittisesta ohjauksesta ja päättää niistä operaatioista, joihin suomalaiset asiantuntijat osallistuvat. Sisäministeriö vastaa kansallisten valmiuksien strategisesta ohjaamisesta ja hallinnonalojen välisestä koordinaatiosta. Sisäministeriön yhteydessä toimiva CMC Finland vastaa kaikista kansallisiin valmiuksiin liittyvistä operatiivisista tehtävistä.

Perustiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen

Alkamisaika: 1.8.2021

Työaikamuoto: Virastotyöaika

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Viran sijoittaminen: Virka on viraston yhteinen.

Lisätietoja tehtävästä

Kirsi Henriksson
Kriisinhallintakeskuksen johtaja
0295 488 480
kirsi.henriksson@cmcfinland.fi

Sijainti

Kriisinhallintakeskus
Ratapihantie 9
00521
Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus

Sisäministeriön yhteydessä toimivassa Kriisinhallintakeskuksessa on haettavana assistentin virka, joka tulee avoimeksi 1.8.2021 lukien. Tehtävä on sijoitettu Kriisinhallintakeskuksen henkilöstö- ja operaatiotukiyksikköön.

Assistentti huolehtii siviilikriisinhallinnan asiantuntijoiden palvelussuhdeasioista (nimitykset, vuosiloma, palkkaus, operaatioon lähtö- ja kotiutustehtävät) sekä osallistuu ostolaskujen käsittelyyn, budjetti- ja määrärahaseurantaan sekä operaatiossa olevien asiantuntijoiden matka- ja kululaskujen käsittelyyn. Assistentti toimii myös turvallisuusselvitys- ja vakuutusasioiden yhteyshenkilönä. Lisäksi assistentti avustaa henkilöstöasiantuntijoita palvelussuhteisiin liittyvissä käytännön asioissa sekä toimii muiden Kriisinhallintakeskuksen assistenttien sijaisena.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Assistentin virkaan ei ole säädettyjä erityisiä kelpoisuusvaatimuksia.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Parhaimmat valmiudet tehtävään antaa soveltuva ammattikorkeakoulu- tai opistotasoinen koulutus. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää käytännön kokemusta tehtäväkuvaan liittyvistä sihteerin tai assistentin tehtävistä sekä monipuolisia tietoteknisiä valmiuksia. Kansainvälisen kriisinhallinnan tuntemus sekä kokemus valtionhallinnosta ja valtion henkilöstö- ja taloushallinnon järjestelmistä katsotaan hakijalle eduksi. Tehtävään valittavalta toivotaan hyvää yhteistyökykyä, vuorovaikutus- ja organisointitaitoa, oma-aloitteisuutta, tarkkuutta ja huolellisuutta sekä kykyä toimia laaja-alaisessa ja nopeatempoisessa työympäristössä. Lisäksi tehtävässä tarvitaan hyvää englannin ja tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävä sijoittuu sisäministeriössä käytössä olevan palkkausjärjestelmän mukaisesti vaativuustasoon 5.00 (peruspalkka 2397,87 euroa/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaisena palkanosana enintään 50 % peruspalkasta. Uudella henkilöllä virkasuhteen alkaessa henkilökohtainen palkanosa peruspalkasta on 18 % neljän ensimmäisen kuukauden ajan.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika. Virkaan esitettävästä tehdään ennen nimittämistä turvallisuusselvityslain (726/2014) 19 §:n tarkoittama perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Hae paikkaa

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Hakemuksia ei palauteta.

SM kirjaamo
PL 26 (Ritarikatu 2 B, Helsinki)
00023
Valtioneuvosto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.