Asiantuntija, talous ja hyvä hallinto  | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Asiantuntija, talous ja hyvä hallinto 

Ilmoittaja

Suomen Lähetysseura

Paikkakunta

Addis Abeba

Työsuhdetyyppi

Kokoaikainen

Viimeinen hakupäivä

Lähetysseura on kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä. Lähetysseura tekee lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja rauhantyötä 30 maassa ympäri maailmaa. Voit tutustua tarkemmin toimintaamme osoitteessa www.suomenlahetysseura.fi. 

Haemme talouden ja hyvän hallinnon asiantuntijaa Etiopiaan. 

Asemapaikka: Addis Abeba 

Tehtävässä annat talouden ja hyvän hallinnon kehittämisen mukaista asiantuntijatukea aluetiimille ja hankehallinnasta vastaavalle henkilöstölle sekä Lähetysseuran kumppaneille. Tuet oman vastuualueesi pohjalta hankkeiden suunnittelun, seurannan, riskienhallinnan, raportoinnin ja arvioinnin toteuttamisessa, työparinasi alueen hankehallinnon asiantuntijat. Analysoit, arvioit ja esität toimenpidesuosituksia alueesi hankkeiden talouden ja hallinnon laadun suhteen. 

Asiantuntijana huolehdit, että talouden ja hyvän hallinnon kysymykset tulevat huomioitua sekä kumppaniyhteistyössä että kirkkojen kapasiteetin vahvistamisessa. Kehität ratkaisuehdotuksia kumppaneiden talouden ja hallinnon kehittämiseen yhdessä heidän kanssaan. Järjestät koulutuksia alan tematiikkaan liittyen kumppaneille ja osallistut oman asiantuntemuksesi osalta hankkeiden arviointiin, tausta-analyysien laadintaan ja toimenpidesuositusten kirjaamiseen. Pidät myös aluejohtajan ja muun henkilöstön tietoisena hankkeisiin ja kumppaniyhteistyöhön liittyvistä riskeistä, ja osallistut talouden ja hallinnon kehittämisen kannalta relevanttiin alueelliseen verkosto- ja sidosryhmäyhteistyöhön. Sijaistat myös muuta hallinnollista henkilökuntaa tarpeen mukaan.

Hakijalta toivomme:

 • Soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta 

 • Kokemusta ulkoministeriön ja EU:n kehitysyhteistyörahoituksesta ja niiden hallinnoinnista hanketasolla 

 • Ymmärrystä kirkkojen talouden ja hyvän hallinnon kehittämisestä 

 • Osoitettua osaamista riskinhallinnasta 

 • Osoitettua osaamista kumppanien kanssa työskentelystä heitä tukien ja kouluttaen 

 • Kokemusta alueen kontekstista  

 • Kulttuurisensitiivistä ja osallistavaa työotetta 

 • Hyvää PMEL-osaamista (planning, monitoring, evaluation, learning)  

 • Hyviä fasilitoimis-, verkosto- ja koulutustaitoja 

 • Erinomaista englannin ja suomen kielen taitoa, alueellinen kielitaito luetaan eduksi 

 • Sitoutumista Lähetysseuran organisaation identiteettiin, strategiaan ja kokonaisvaltaiseen työnäkyyn 

 • Kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutusta tai sitoutumista sen suorittamiseen

Olet etsimämme henkilö, jos kirkon kansainvälisen työn, talouden ja hyvän hallinnon, kehitysyhteistyön sekä alueen kysymykset ovat sinulle tuttuja tai olet motivoitunut perehtymään näihin asioihin syvemmin. Lisäksi sinulla on korkea paineensietokyky ja sopeudut joustavasti nopeasti muuttuvaan kontekstiin. 

Esihenkilösuhteet: 

Esihenkilönä toimii itäisen ja eteläisen Afrikan aluejohtaja. 

Asuminen ja olosuhteet: 

Asemapaikka on Etiopian pääkaupunki Addis Abeba, joka sijaitsee korkealla merenpinnasta. Ilmanlaatu on ajoittain huono, jonka vuoksi työtä ei suositella, jos hakijalla on hengityselinsairauksia. Lähetysseura avustaa asunnon hankkimisessa. Lapsille on olemassa hyvätasoinen kansainvälinen koulu lukiotasolle saakka. 

Työn aloitus ja kesto: 

Tehtävä on kokoaikainen ja alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Ensimmäinen työkausi on määräaikainen 24 kk. 

Lisätietoja tehtävästä antaa aluejohtaja Eeva-Liisa Rantasuomela seuraavina aikoina: 9.9. klo 9-10 ja 16.9. klo 9-10, puh. 040-5752516, tai sähköpostitse eeva-liisa.rantasuomela@felm.org.

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi viimeistään 25.9.2022 rekrytointijärjestelmämme kautta osoitteessa: https://ats.talentadore.com/apply/asiantuntija-talous-ja-hyva-hallinto-etiopia/Dbk7Mm

Haastattelut pidetään alustavasti 30.9.2022.