Asiantuntija, Kirkko ja Teologia-työn PMEL | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Asiantuntija, Kirkko ja Teologia-työn PMEL

Ilmoittaja

Suomen Lähetysseura

Paikkakunta

Työsuhdetyyppi

Kokoaikainen

Viimeinen hakupäivä

Oletko innostunut arvioimaan ja kehittämään kirkkojen maailmanlaajuista tuloksellisesta työtä? Miten kirkkojen tekemälle työlle voi asettaa tavoitteita ja mitä tästä kaikesta voi oppia? Oletko kiinnostunut tekemään laajasti yhteistyötä kirkkokumppaneiden ja Lähetysseuran asiantuntijoiden kanssa? Jos nämä kysymykset saavat sinut innostumaan, saatat olla juuri oikea ihminen meille!

Haemme nyt ulkomaanosastolle, Helsingin toimistolle tai työalueelle* suunnittelun, seurannan, arvioimisen ja oppimisen (Planning, Monitoring, Evaluation and Learning) -asiantuntijaa.

Tehtävä on kokoaikainen ja alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Ulkomaan työalueelle sijoitettuna ensimmäinen työkausi on määräaikainen 24 kk.

PMEL-asiantuntija tukee Lähetysseuran työntekijöitä ja kansainvälisiä kumppaneita ’Kirkko ja Teologia’- teemaan liittyvissä suunnittelun, seurannan, arvioinnin ja oppimisen prosesseissa. Tukemisen lisäksi hän toteuttaa organisaation suunnittelua, seurantaa, arviointia ja oppimista ohjelma- ja hanketasoilla. PMEL-alueen lisäksi asiantuntijalta kysytään valmiutta innovoida, kehittää ja vastata prosesseista, jotka liittyvät Lähetysseuran kumppanikirkkojen kanssa tehtävään hankeyhteistyöhön.

Asiantuntija kehittää Lähetysseuran PMEL-järjestelmiä yhdessä muiden PMEL-asiantuntijoiden kanssa. Tähän liittyvät keskeisesti prosessit ja käytännöt suunnittelun, arvioinnin, seurannan ja työn tuloksista oppimisen vahvistamiseksi. Työnkuvaan kuuluu myös vastaaminen Kirkko ja Teologia- yhteistyöstä valikoitujen Lähetysseuran työalueiden kanssa ja osallistuminen oman työn kehittämisen kannalta keskeisiin hankkeisiin ja niihin liittyviin foorumeihin ja yhteistyöprosesseihin. Osana Kirkko ja Teologia tiimiä hän osallistuu teeman mukaiseen globaaliin linjaustyöhön.

Asiantuntijan keskeinen yhteistyöfoorumi on globaali Kirkko ja Teologia-tiimi. Tämän lisäksi hän työskentelee ulkomaanosaston PMEL-tiimissä, jossa on johtavan PMEL-asiantuntijan lisäksi Diakonia ja Kehitys- sekä Rauha ja Sovinto-teemakokonaisuuksien PMEL-asiantuntijat. PMEL-tiimissä työskennellessään asiantuntija työskentelee yhteisen ohjelmatyön parissa edesauttaen kaikkien kolmen teeman toteutumista. PMEL-tiimissä asiantuntijan työtä johtaa johtava PMEL-asiantuntija. Yhteisen ohjelmatyön osuus on 20%-50% työajasta riippuen ohjelmatyön tarpeesta. Prosentuaalinen osuus määritellään puolivuosittain. Työalueelle sijoitettuna asiantuntijan työpanokseen kuuluu myös pieni alueellinen osuus.

Tehtävä edellyttää

  • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa
  • Aikaisempaa kokemusta PMEL-työstä, tai osoitettua soveltuvuutta ja osaamista PMEL-työn hyvään hallintaan ja toteuttamiseen sekä valmiuksiin sen kehittämisessä
  • Itsenäistä ja proaktiivista työotetta, mutta myös hyviä edellytyksiä tiimityöskentelyyn
  • Kirkkojen elämän ja työn tuntemista
  • Luovaa ongelmaratkaisukykyä, kykyä hahmottaa moniulotteisia syy-seuraus-suhdeketjuja ja erottaa olennaiset asiat
  • Valmiutta matkustaa maissa, joissa Lähetysseuralla on työtä ja yhteistyökumppaneita
  • Hyvää englannin kielen taitoa
  • Sitoutumista Lähetysseuran organisaation identiteettiin, strategiaan ja kokonaisvaltaiseen työnäkyyn
  • Ulkomaan työalueelle sijoitettuna edellytetään kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutusta tai sitoutumista sen suorittamiseen

Eduksi katsomme työkokemuksen ja osaaminen Salesforce -järjestelmästä sekä muun kielitaidon.

Tarjoamme kiinnostavan kehittämispainotteisen tehtävän ja näköalapaikan monikulttuurisessa toimintaympäristössä sekä joustavat etätyömahdollisuudet. Saat tehtävääsi ja työhösi tukea ja virtaa innostavilta asiantuntijoilta ympäriltäsi.

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi 7.8.2022 mennessä rekrytointijärjestelmämme kautta osoitteessa: https://ats.talentadore.com/apply/asiantuntija-kirkko-ja-teologia-tyon-pmel-planning-monitoring-evaluation-and-learning/8dJNND. Ilmaise myös kiinnostuksesi asemamaasta, josta käsin haluaisit hoitaa tehtävää.

Lisätietoja tehtävästä antaa Kirkko ja Teologia-päällikön sijainen, Katri Härkönen (040 8430036), maanantaina 25.7. klo 9-10 ja torstaina 28.7. klo 14-15

Haastattelu pyritään järjestämään perjantaina 12.8.

 

* Työalueet, joilta käsin tehtävää voi hoitaa: 1. Etelä- ja Kaakkois-Aasian työalue: Bangkok, Thaimaa tai Phnom Penh, Kambodža 2. Lähi-Idän, Pakistanin ja Läntisen Afrikan työalue: Kypros

Asuminen ja olosuhteet

Työalueelle sijoitettuna:

Etelä- ja Kaakkois-Aasian työalue: Bangkok, Thaimaa tai Phnom Penh, Kambodža

Asemapaikkana Bangkok: Asuminen suurkaupungissa vaatii sopeutumista erittäin huonoon ilmanlaatuun ja meluisaan ympäristöön. Liikenteen takia ilmanlaatu on usein heikko ja liikkuminen kaoottista. Ilmasto on trooppisen kuuma ja kostea.

Asemapaikkana Phnom Penh: Asuminen Phnom Penhissä on muuten turvallista, mutta ilmanlaatu on pääsääntöisesti huono ja liikkuminen kaoottista. Ilmasto on kuumaa ja kosteaa.

Lähi-Idän, Pakistanin ja Läntisen Afrikan työalue: Kypros

Asemapaikkana Kypros: Asuminen Kyproksella on pääosin turvallista, mutta vallitseva poliittinen tilanne aiheuttaa alueelle epävakautta. Ilmasto on pääosin kuiva ja kuuma. Ajoittainen hiekkapöly voi aiheuttaa hengityselinsairauksista kärsiville oireita.

Kaikissa asemapaikoissa Lähetysseura avustaa asunnon hankkimisessa. Lapsille on olemassa kummallakin työalueella hyvätasoinen kansainvälinen koulu lukiotasolle saakka.