Alueellinen rauhantyön projektipäällikkö, itäinen ja eteläinen Afrikka | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Alueellinen rauhantyön projektipäällikkö, itäinen ja eteläinen Afrikka

Ilmoittaja

Suomen Lähetysseura

Paikkakunta

Addis Abeba

Työsuhdetyyppi

Kokoaikainen

Viimeinen hakupäivä

Lähetysseura on kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä. Lähetysseura tekee lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja rauhantyötä 30 maassa ympäri maailmaa. Voit tutustua tarkemmin toimintaamme osoitteessa www.suomenlahetysseura.fi .

Haemme nyt rauhantyön alueellista projektipäällikköä itäisen ja eteläisen Afrikan alueelle, asemapaikkana Addis Abeba, Etiopia.

Kiinnostaako rauhantyö? Haluatko olla mahdollistamassa paikallisten rauhantoimijoiden työtä? Kiinnostaako hankesuunnittelu ja -hallinto? Tule tekemään merkityksellistä työtä ja tukemaan Lähetysseuran rauhantyön kehittämistä eteläisessä- ja itäisessä Afrikassa.

Suomen Lähetysseura työskentelee eteläisessä- ja itäisessä Afrikassa seitsemässä maassa; Tansaniassa, Etiopiassa, Namibiassa, Angolassa, Botswanassa, Etelä-Afrikassa ja Zimbabwessa. Rauhan ja sovinnon työ kehittäminen ja vahvistaminen yhdessä kumppaneidemme kanssa on yksi uuden ohjelmakauden painopisteistä. Tehtävään valittava henkilö vastaa rauhan ja sovinnontyön osallistavasta suunnittelusta ja kehittämisestä alueella yhdessä paikallisten kumppaneiden, muiden Lähetysseuran rauhantyön asiantuntijoiden sekä eteläisen ja itäisen Afrikan aluetiimin muiden jäsenten kanssa. Projektipäällikkö vastaa myös rauhantyön rahoituksen kehittämisestä alueella yhdessä kansainvälisen varainhankinnan asiantuntijan kanssa.

Tehtävään valittavalta edellytämme:

  • kokemusta työskentelystä hauraissa poliittisissa ympäristöissä ja tilanteissa, joihin konfliktit ja epävakaus vaikuttavat

  • vahvaa tulosperustaisen ja adaptiivisen hankehallinnon osaamista ja 6–8 vuoden työkokemusta projektityöstä rauhantyön tai kehitysyhteistyön parissa

  • ymmärrystä alueen konfliktidynamiikasta ja/tai osaamista rauhaan ja konflikteihin liittyvistä temaattisista kysymyksistä

  • kansainvälisten rahoittajien rahoitusinstrumenttien tuntemusta sekä kokemusta rahoitushauista

  • kokemusta korkealaatuisten hankesuunnitelmien laatimisesta yhdessä paikallisten rauhanrakentajien kanssa konflikteja ja rauhanrakentamista koskevissa kysymyksissä

  • kokemusta riskienhallinnasta konfliktiympäristöissä ja vahvaa harkintakykyä

  • osaamista valtavirtaistamisesta

  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa

  • suomen ja englannin kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa

Projektipäälliköntyö edellyttää matkustamista toimintamaissamme. Vierailut kumppanien luona toteutuvat vaihtelevissa olosuhteissa, ja työ vaatii kykyä kestää pitkiä ja epämukaviakin siirtymisiä.

Lisäksi työ vaatii omatoimisuutta, priorisointikykyä, järjestelmällisyyttä, tarkkuutta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Myös kyvystä sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja monikulttuuriseen työympäristöön on hyötyä.

Muu kielitaito ja kokemus alueelta, esim. työkokemuksen tai opintojen kautta saatu erityinen asiantuntemus juuri tämän alueen konflikteista katsotaan eduksi. 

Esihenkilönä toimii Suomen Lähetysseuran itäisen ja eteläisen Afrikan aluejohtaja.

Työn aloitus ja kesto:

Ensimmäinen työkausi on 24 kuukauden määräaikainen. Työ alkaa Suomesta käsin yhden kuukauden mittaisella lähtöjaksolla. Työ alkaa mahdollisimman pian sopimuksen mukaan. 

Asuminen ja olosuhteet:

Asemapaikkana tulee olemaan Addis Abeba. Kaupunkiympäristöstä huolimatta arkeen kuuluvat sähkö- ja vesikatkot. Addis Abeba sijaitsee korkealla merenpinnasta. Ilmanlaatu on ajoittain huono, jonka vuoksi työtä ei suositella, jos hakijalla on hengityselinsairauksia. Lähetysseura avustaa asunnon hankkimisessa. Lapsille on olemassa hyvätasoinen kansainvälinen koulu lukiotasolle saakka.

Palkkaus

Vakuutuspalkka tarkoittaa samaa palkkaa, kuin mitä vastaavasta työstä maksettaisiin Suomessa. Vakuutuspalkka tässä tehtävässä sijoittuu välille 3 187,20–3 449,11€ ja määräytyy työtehtävän kannalta oleellisten työkokemusvuosien perusteella.

Työalueella maksetaan rahapalkkaa, joka lasketaan vakuutuspalkan perusteella KJTES:n määritelmän mukaisesti. Rahapalkka työalueella voi poiketa suurestikin vakuutuspalkasta. Työnantaja kustantaa vuokrakulut sekä joitain muita ulkomaantyöstä johtuvia kuluja työalueella. Työnantajan ottama komennusmatkavakuutus on voimassa työntekijän työkomennuksen aikana.

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi ja CV:si viimeistään 28.5.2023 rekrytointijärjestelmämme kautta osoitteessa: https://ats.talentadore.com/apply/alueellinen-rauhantyon-projektipaallikko-itainen-ja-etelainen-afrikka/m2rQA9 .

Suomen Lähetysseura arvostaa toiminnassaan monimuotoisuutta ja toivomme hakijoita erilaisista taustoista.

Lisätietoja antaa rauhan ja sovinnontyön teemapäällikkö Kristiina Rintakoski puhelimitse 23.5. klo 9–10 ja 25.5. klo 12–13 (040 717 6151) tai sähköpostitse (kristiina.rintakoski@felm.org) ​

Haastattelut pidetään alustavasti 30.5. ja 31.5.

Suomen Lähetysseura on sitoutunut lasten ja nuorten turvaamiseen sekä suojeluun noudattaen lastensuojelun ohjeistuksia kaikessa toiminnassaan.