Työpaikat

Afganistan-tiimin avustaja

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

HAUS kehittämiskeskus Oy (HAUS) on valtion täysin omistama osakeyhtiö, jonka päätoimialueena on valtionhallinnon koulutus ja kehittäminen. In-house -toimijana HAUS osallistuu aktiivisesti valtionhallinnon kehittämishankkeisiin. HAUSin toimintaan kuuluu myös laaja kansainvälinen liiketoiminta, joka koostuu erityisesti Euroopan unionin rahoittamista Twinning-hankkeista ja ulkoministeriön kumppanuushankkeista.

Haemme palvelukseemme Afganistan-tiimin avustajaa.

Afganistanin vakauttaminen on kansainvälisen yhteisön ensisijainen tavoite. Tätä tavoitetta tukeakseen Suomi järjestää yhteistyössä Afganistanin ja YK:n kanssa vuoden 2020 ministeritason Afganistan-apukonferenssin Genevessä, jossa sitoutetaan kansainvälinen yhteisö ja Afganistanin hallitus yhteisiin tavoitteisiin kehitysyhteistyön koordinoimiseksi Afganistanissa vuosien 2021–2024 aikana. Konferenssi järjestetään säännöllisesti neljän vuoden välein.

Konferenssin ajankohdaksi on kaavailtu marraskuuta 2020 ja konferenssiin odotetaan noin 400–500:aa osallistujaa. Ministeriöön rekrytoidaan konferenssijärjestelyistä vastaava tiimi, joka koostuu osittain virkauralaisista ja osittain ulkopuolisista asiantuntijarekrytoinneista. Kokousten teknisiä järjestelyitä hoitamaan palkataan tekninen tiimi ja Kabuliin kehitysyhteistyöasiakirjojen valmisteluista vastaavia virkamiehiä.

Toimenkuva:

Avustavan sisältötyöntekijän toimenkuvaan kuuluu Afganistan-tiimin avustaminen apukonferenssiin liittyvien tehtävien osalta. Tehtävä pitää sisällään muistioiden laatimista ja koordinointia kokousten valmisteluiden osalta. Avustaja toimii läheisessä yhteistyössä konferenssin valmisteluita hoitavan tiimin kanssa.

Avustaja toimii työnjohdollisesti Eteläisen Aasian yksikönpäällikön alaisuudessa ja läheisessä yhteistyössä ministeriön Afganistan-tiimin kanssa. Fyysinen työpaikka sijaitsee Helsingissä ulkoministeriön toimitiloissa. Tehtäväkohtainen bruttopalkka on 4 000 euroa/kk ja tehtävän kesto 15.4. alkaen tai sopimuksen mukaan 31.12.2020 asti.

Tehtävässä painottuvat:
1) Afganistanin ja niiden naapuruston poliittisen ja turvallisuustilanteen sekä taloudellisen ja yhteiskunnallisen kehityksen seuranta.
2) Suomen ja EU:n kannanmuodostuksen koordinointi sekä poliittisten avainviesti en valmistelu. Osallistuminen aluetta koskevaan tiedotukseen (kansalaiset, tiedotusvälineet).
3) Afganistan apukonferenssin ja muiden valtiohallinnon yhteisten toimien valmistelu ja koordinointi sekä valtiojohdon Afganistan-aiheinen taustoitus.
4) Alueelle ja alueelta Suomeen suuntautuvien vierailuiden valmistelut ja taustoitus.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV viimeistään 27.3.2020 klo 16.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: heidi.lempinen@haus.fi, johtaja, HAUS International.

Lisätietoja: Titta Maja, Eteläisen Aasian yksikön päällikkö, titta.maja@formin.fi

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.