Tiedotteet

Yhteisvastuukeräys 2018: Suomalaiset lahjoittivat yli kolme miljoonaa euroa hätäapua nälkäisille

Yhteisvastuuvaroilla torjutaan nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman konfliktialueilla.

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 3 138 702,14 euroa. Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun (KUA) kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun.

Yhteisvastuuvaroilla tuetaan ulkomailla katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa eniten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen.

”Yhteisvastuun vapaaehtoiset ovat tehneet korvaamatonta työtä keräyksen eteen. Haluamme kiittää heitä ja kaikkia lahjoittajia tuesta, joka parantaa tuhansien ihmisten elämää maailman katastrofi- ja konfliktialueilla”, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg sanoo.

Keräyksen 2018 kansainvälisenä esimerkkikohteena seurattiin Etelä-Sudanista sotaa ja levottomuuksia Ugandaan paenneiden ihmisten elämää.

”Vuosi sitten pelkäsin tyttäreni laihtuvan hengiltä yksipuolisen ja riittämättömän ravinnon vuoksi. Kirkon Ulkomaanavulta saamani viljelykoulutuksen ja siementen avulla sain kasvimaan tuottamaan”, Etelä-Sudanista yksin kuuden lapsensa kanssa Ugandaan paennut opettaja Muja Rose kertoo.

Lue Rosen tarina viime vuodelta tästä. Rose on tuella pystynyt laajentamaan viljelyään, hankkimaan kanoja ja perustamaan pienen kaupan. Lisäksi hän on päässyt töihin läheiseen alakouluun.

”Lapset voivat nyt paljon paremmin ja käyvät koulua. Olen niin kiitollinen kaikesta tuesta, jonka olemme saaneet”, Rose sanoo.

Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa.

Keräystilitys luovutettiin 16.11. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun (60 %), Kirkon diakoniarahaston (20 %) sekä paikallisseurakuntien (20 %) kesken.

Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys tukee lasten ja nuorten koulutusta. Keräys käynnistyy sunnuntaina 3.2.2019. Lisätietoja Yhteisvastuukeräyksestä osoitteesta yhteisvastuu.fi.

Kirkon Ulkomaanapu

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.