Tiedotteet

Vuoden pakolaiset 2018 -haku on auki – ehdotuksia voi tehdä 18.3 saakka

Vuoden pakolainen -palkinto myönnetään jälleen sekä miehelle että naiselle.

Suomen Pakolaisavun Vuoden pakolaiset -haku on auki.

Pakolaisapu on vuodesta 1998 lähtien myöntänyt Vuoden pakolaisnainen -kannustuspalkinnon Suomessa asuvalle pakolaisnaiselle. Vuoden pakolaismies -palkinto on jaettu vuodesta 2016 alkaen. Vuonna 2018 Vuoden pakolainen -palkinto myönnetään jälleen sekä miehelle että naiselle.

Palkintojen tavoitteena on tukea pakolaisia näiden omien tavoitteiden ja unelmien toteuttamisessa uudessa kotimaassa sekä tarjota kannustavia esimerkkejä muille pakolaisille ja turvapaikanhakijoille.

Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta siitä, kun Pakolaisapu jakoi ensimmäistä kertaa Vuoden pakolaisnainen -kannustuspalkinnon. Kahden vuosikymmenen aikana Suomeen on tullut merkittävä määrä pakolaisia, ja pakolaisuudesta puhutaan aiempaa enemmän.

”Tarvitsemme edelleen positiivisia esikuvia ihmisistä, jotka ovat voittaneet kohtaamansa vaikeudet ja paitsi kotoutuneet itse erinomaisesti, myös tehneet työtä muiden maahan muuttaneiden ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi”, sanoo Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen.

Vuoden pakolainen -palkintojen myöntämiskriteerinä on ehdokkaiden aktiivinen ja myönteinen toiminta arjessa ja yhteiskunnan jäseninä Suomessa. Vuoden pakolaisten toivotaan olevan valmiita antamaan haastatteluja ja esiintymään mediassa.

Vuoden pakolaisia voi ehdottaa 18.3.2018 asti. Ehdotukset tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen ruut.tolonen(at)pakolaisapu.fi, viestin otsikoksi ´Vuoden pakolainen´.

Ehdotuksen tulee sisältää kirjalliset perustelut ehdokkaan ansioista ja vähintään kaksi suosittelijaa yhteystietoineen. Lisäksi vaaditaan ehdokkaan suostumus ja lyhyt kuvaus siitä, mitä asioita hän on kiinnostunut edistämään ja nostamaan julkiseen keskusteluun vuoden aikana.

Vuoden pakolaiset 2018 julkistetaan 24. huhtikuuta 2018 Helsingissä.

Säännöt:

1. Vuoden pakolaisten valinnassa painotetaan aktiivisuutta ja myönteistä toimintaa arjessa ja yhteiskunnan jäsenenä Suomessa. Kannustuspalkinnon saajan tulee olla Suomessa asuva 18 vuotta täyttänyt pakolainen.
2. Ehdotuksen tulee sisältää perustelut, jotka tukevat ehdokkaan valitsemista. Ehdotuksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Ehdotusten tekeminen on kaikille avointa ja ehdokasasetteluun eri puolilta Suomea rohkaistaan.
3. Ehdokkaalla tulee olla kaksi suosittelijaa, joiden yhteystiedot ilmoitetaan ehdotuksessa. Ehdotuksessa tulee lisäksi ilmaista ehdokkaan suostumus sekä lyhyt kuvaus siitä, mitä asioita hän on kiinnostunut edistämään ja nostamaan julkiseen keskusteluun vuoden aikana.
4. Ehdotusten tulee olla perillä Suomen Pakolaisavussa 18.3.2018. Palkinnot jaetaan 24.4.2018 Helsingissä. Ehdokkaan on oltava käytettävissä julkistamistilaisuudessa.
5. Kannustuspalkinnon saajan toivotaan mahdollisuuksiensa mukaan osallistuvan palkintovuotensa aikana Suomen Pakolaisavun työhön pakolaisasian tunnetuksi tekemiseksi.
6. Vuonna 2018 kannustuspalkintojen suuruus on 1000 euroa. Palkintojen saajat päättää Suomen Pakolaisavun hallitus.
7. Ehdokas ei voi olla Pakolaisavun nykyinen työntekijä. Palkintoa voi hakea uudelleen.

Suomen Pakolaisapu

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.