Tiedotteet

Vuoden naapuruusteko 2014 on uusille naapureille puhuminen

Suomen Pakolaisapu on palkinnut ensimmäisen kerran Vuoden naapuruusteon. Palkinnon saa tamperelaisen VVO:n taloyhtiön asukastoimikunnan puheenjohtaja Veli-Pekka Korhonen.
Suomen Pakolaisapu on palkinnut ensimmäisen kerran Vuoden naapuruusteon. Palkinnon saa tamperelaisen VVO:n taloyhtiön asukastoimikunnan puheenjohtaja Veli-Pekka Korhonen.

"Kun yhtiöön muuttaa uusia asukkaita, Korhonen toivottaa heidät tervetulleeksi ja ilmoittaa olevansa käytettävissä, mikäli tulee kysyttävää yhteisistä pelisäännöistä tai tilojen käytöstä. Jos yhteistä kieltä ei ole, hän etsii tulkikseen samaa kieltä puhuvan alueella jo asuvan ihmisen", kertoo Korhosta suositellut Asta Lahtinen Tampereen VVO:lta.

Korhonen ei halua "tuputtaa neuvoja vaan olla helposti lähestyttävä". Lähestymistapa toimii. Taloyhtiöstä ei juuri tule häiriöilmoituksia isännöitsijälle, sillä talossa vallitsee hyvä henki ja asiat hoidetaan puhumalla, ennen kuin niistä kasvaa suuria konflikteja.

Korhosta motivoi halu kohdata ihmisiä. Hän haluaa, että kaikilla asukkailla on hyvä asua omassa kodissaan. "Vieraan kielen puhuminen tai vieraasta kulttuurista tuleminen ei ole ongelma. Jos ristiriitoja tulee, ne pitää ratkaista aina tapauskohtaisesti", sanoo Korhonen.

"Kun ihmiset kohtaavat ja puhuvat keskenään, pienistä ristiriidoista ei kasva suuria konflikteja", sanoo Miriam Attias, naapuruussovittelua ja asumisopastusta kehittävän Kotilo-projektin johtaja. "Puhuminen vähentää toisistamme tekemiämme väärinymmärryksiä ja stereotyyppisiä tulkintoja, jotka tekevät vuorovaikutuksen hankalaksi ja heikentävät luottamusta ja turvallisuuden tunnetta asukkaiden välillä."

Vuoden naapuruusteko -palkinto myönnetään Euroopan naapuripäivänä 23. toukokuuta 2014. Palkinto jaetaan toimijalle, joka on edistänyt aktiivisesti ristiriitojen ja erimielisyyksien rauhanomaista ratkaisua ja syventänyt kohtaamista ja vuorovaikutusta naapuruston asukkaiden välillä. Palkinto on suuruudeltaan 500 euroa. Juttu ja kuva lehdistön käyttöön julkaistaan Pakolaisavun nettisivulla 23.5. kello 14.30.

Lisätiedot: Hankejohtaja Miriam Attias, 040 561 83 76 tai miriam.attias@pakolaisapu.fi

KOTILO on monimuotoisen asumisen asiantuntija, joka edistää yleistä asumisviihtyvyyttä. Suomen Pakolaisapu tukee pakolaisia ja maahanmuuttajia toimimaan aktiivisesti arjessa ja yhteiskunnan jäseninä. www.kotiloprojekti.fi www.pakolaisapu.fi

Kampanjat Suomen Pakolaisapu

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.