Tiedotteet

Varojen puute uhkaa Irakin lasten auttamista

Yli 3,7 miljoonaa lasta tarvitsee pikaisesti apua Irakissa.

Avustustyö Irakissa on vaarassa, ellei työhön saada nopeasti lisää varoja. Esimerkiksi UNICEF on saanut kasaan tarvittavasta 319 miljoonan dollarin summasta vain reilu puolet.

UNICEFin Irakin toimiston mukaan lähestytään hetkeä, jolloin jo käynnissä olevia avustusohjelmia joudutaan supistamaan tai lopettamaan.

YK varoitti jo kesäkuun alussa, että puolet avustustyöstä on vaarassa varojen puutteen vuoksi. Tilanne pahenemassa

Yli kahdeksan miljoonan ihmisen arvioidaan tarvitsevan kiireellisesti apua konfliktin runtelemassa Irakissa. Lapsia avuntarvitsijoista on yli 3,7 miljoonaa.

YK on arvioinut, että vuoden loppuun mennessä Irakissa apua tarvitsee kymmenen miljoonaa ihmistä. Se vastaisi jo lähes kolmannesta maan väkiluvusta. UNICEF auttaa

UNICEF yhteistyökumppaneineen on auttanut muun muassa yli kahta miljoonaa ihmistä saamaan puhdasta vettä, rokottanut viisi miljoonaa lasta poliota vastaan ja rakennuttanut opetustiloja.

UNICEF on auttanut Irakin lapsia vuodesta 1952.

Kampanjat Suomen UNICEF

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.