Tiedotteet

Valtiotieteiden opiskelija Jenni Sundqvist YK-nuorisodelegaatiksi 2019

Uusi YK-nuorisodelegaatti on helsinkiläinen valtiotieteiden maisteriopiskelija, entinen kilpauimari ja Suomen YK-nuorten aktiivi.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ja Suomen YK-liitto ovat valinneet Jenni Sundqvistin YK-nuorisodelegaatiksi vuodelle 2019.

Sundqvist, 24, on helsinkiläinen valtiotieteiden maisteriopiskelija, entinen kilpauimari ja Suomen YK-nuorten aktiivi. Vuoden 2019 aikana hän edustaa nuoria YK:n yleiskokouksessa osana Suomen valtuuskuntaa ja osallistuu ajankohtaisiin YK-asioihin liittyviin koulutuksiin, edunvalvontaan ja tiedotukseen.

YK-nuorisodelegaattina Sundqvist haluaa korostaa urheilun merkitystä rauhan ja kestävän kehityksen kannalta.

“Suomi on ensimmäisenä maana maailmassa laatimassa kansallista Nuoret, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelmaa. Tämä antaa meille hienon mahdollisuuden tuoda rauhan ja turvallisuuden teemoja lähemmäs nuorten arkea ja harrastuksia. Urheilu yhdistää nuoria yli rajojen ja kielimuurien. Pelkona kuitenkin on, että erityisesti korkeiden harrastusmaksujen takia sosioekonomisesta asemasta tulee uusi raja-aita nuorten välille. Tätä kehitystä vastaan haluan taistella,” Sundqvist avaa.

YK-nuorisodelegaatin vuotta voit seurata Facebookissa ”Suomen Nuorisodelegaatit”, Twitterissä ja Instagramissa (@JenniSundqvist). Sundqvistia suositteli tehtävään Suomen Olympiakomitea.

Suomen YK-liitto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.