Tiedotteet

Valko-Venäjän ihmisoikeustilanne vaatii lisätoimia Suomelta ja EU:lta

Suomen kristillinen rauhanliike on huolissaan Valko-Venäjän ihmisoikeus- ja demokratiatilanteesta

Suomen kristillinen rauhanliike (SKR) on syvästi huolissaan Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteesta, negatiivisesta oikeusvaltiokehityksestä, kansalaisvapauksien rajoittamisesta sekä poliittisista syistä vangittujen ihmisten puolesta.

Valko-Venäjän kansalaisilla on oikeus vapaisiin vaaleihin, heillä on oikeus vaihtoehtoon ja heitä täytyy kuunnella. Maan viime vuonna käydyissä vaaleissa tai sen jälkeisissä tapahtumissa valkovenäläisten oikeudet eivät ole toteutuneet.

Valko-Venäjän hallinnon osoittamaa demokratian halventamista ei tule hyväksyä. SKR pitää EU:n Valko-Venäjälle asettamia pakotteita oikean suuntaisina, mutta kutsuu Unionia harkitsemaan lisää toimia maan painostamiseksi.

EU:n ja Suomen tulee myös vedota oppositiohahmojen Marya Kalesnikavan ja Maksim Znakin puolesta, joita uhkaavat vuosien vankeustuomiot.

Mikäli Valko-Venäjän hallinto osoittaa jatkossa aitoa halukkuutta avoimeen demokraattiseen ja kansalliseen dialogiin, tulee Suomen aktiivisesti tarjota tukea tälle prosessille.

Suomen kristillinen rauhanliike ry

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.