Tiedotteet

Vaihdetaan kokouspullat Reilun kaupan banaaneiksi!

Entä jos työpaikallanne nautittaisiinkin välillä kokouspullan sijaan Reilun kaupan banaaneja, ananaksia ja appelsiineja? Reilun kaupan hedelmistä koostuvilla kokoustarjoiluilla otettaisiin huomioon sekä omien työntekijöiden että kehitysmaiden viljelijöiden etu. Ovathan Reilun kaupan hedelmät paitsi terveellisiä myös eettisesti ja kestävästi tuotettuja. Haastammekin teidät mukaan parantamaan maailmaa, kokous kerrallaan!

Voisitte myös tehdä työpaikalla pysyvämmän muutoksen vaihtamalla kokouspullat kokonaan reiluiksi banaaneiksi! Tästä voitte myös halutessanne viestiä omille kumppaneillenne ja sidosryhmillenne seuraavan haasteen muodossa:

Reilut askeleet:

1. Ota haaste vastaan!
2. Vaihtakaa kokouspullat Reilun kaupan hedelmiin tai pyytäkää työpaikallenne catering-palveluja tarjoavaa yritystä laittamaan niitä tarjolle.
3. Ottakaa itsestänne kuva, jossa kerrotte puhekuplilla vaihtaneenne pullat Reilun kaupan banaaneiksi (Puhekuplat ohessa liitteenä tulostettavina versioina).
4. Postatkaa kuva ja teksti omissa sosiaalisen median kanavissanne JA kertokaa siitä meille (sanna.rasanen(at)reilukauppa.fi) > jaamme kuvia myös omalla Facebook-sivullamme.
5. Paistatelkaa parrasvaloissa!
6. Haastakaa mukaan myös muita työpaikkoja, esimerkiksi naapurin firma, omia tytäryrityksiä tai sidosryhmiä!

Facebookkaa ja Twiittaa vaikka näin: Vaihdoimme kokouspullat reiluihin banskuihin! Haastamme mukaan XXXX. #pullatbanaaneiksi #reilukauppa

Lisää tietoa Herää reilumpaan maailmaan -kampanjasta täällä!

Herää reilumpaan maailmaan -kampanjan ykköstuote on tänä vuonna banaani - hedelmä, joka löytyy monen suomalaisen aamiaispöydästä.

Reilun kaupan banaaneja tuotetaan sekä plantaaseilla että pienviljelijöiden tiloilla. Reilun kaupan banaanien tuottajille maksetaan Reilun kaupan takuuhintaa, joka kattaa kestävän tuotannon kustannukset.

Suomessa myytävät Reilun kaupan banaanit tulevat pääasiallisesti Perusta.

Lue lisää banaaneista täältä!

Kampanjat Reilu kauppa ry

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.