Tiedotteet

UNICEF Maailman tärkein ilta nähdään MTV3-kanavalla suorana lähetyksenä ma 28.9. klo 20 alkaen

UNICEF Maailman tärkein ilta kutsuu suomalaiset mukaan auttamaan maailman lapsia. Koskettavan ja viihdyttävän suoran lähetyksen juontavat Marja Hintikka ja Christoffer Strandberg.

Lämminhenkisessä, koskettavassa ja viihdyttävässä UNICEF Maailman tärkein ilta -lähetyksessä katsojille on tarjolla upeita live-esityksiä Suomen kärkiartisteilta. 

Suorassa lähetyksessä lavalle astuvat muun muassa Pyhimys ja Aksel Kankaanranta, Pete ParkkonenAnssi KelaClub For Five, Katri Ylander sekä jo 30 vuotta UNICEFin hyvän tahdon lähettiläänä toiminut Katri Helena

Suorassa lähetyksessä on mukana myös presidentti Tarja Halonen. Tilaisuuden juontajakaksikkona nähdään Christoffer Strandberg sekä Marja Hintikka.

Lapset tarvitsevat tukijoukkoja

Koronan vuoksi maailman lapset tarvitsevat apua enemmän kuin koskaan. Kriisi on lisännyt köyhyyttä ja lasten aliravitsemusta sekä keskeyttänyt satojen miljoonien lasten koulunkäynnin.

”Meidän aikuisten velvollisuutena on pitää huolta siitä, että ihan jokainen lapsi saa mahdollisuuden olla lapsi. Ollaan kaikki lasten puolella!”, sanoo Christoffer Strandberg.

Koskettavien tarinoiden lisäksi lähetyksessä on mukana naurua ja hulvattomia hetkiä Lastenraati-osuuden myötä. Lastenraadissa joukko julkisuudesta tuttuja vieraita Jorma Uotisesta Pekka Poutaan joutuu tiukkaan paikkaan Herttoniemenrannan päiväkoti Sataman lasten kysymysten edessä.

Selviääkö Lastenraadin tentissä esimerkiksi hammaskeijun salaisuus? Kurkista ihastuttaviin kohtaamisiin täältä.

Tarinoita Sierra Leonesta ja Ukrainasta

UNICEF Maailman tärkein ilta -lähetyksessä kuullaan myös liikuttavia tarinoita lasten haastavista oloista maailmalta. 

Tämän vuoden kohdetarinat tulevat Sierra Leonesta sekä Ukrainasta. Sierra Leoneen matkusti näyttelijä Minna Haapkylä. Ukrainassa kriisialueella vieraili puolestaan toimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen. Ohtonen ja Haapkylä pääsivät todistamaan paikan päällä UNICEFin työn vaikuttavuutta.

”Sierra Leonessa näin, miten apu todella menee perille. Lapset pääsevät kouluun, saavat terveydenhuoltoa ja tukea traumojen käsittelyyn. Kaiken sen mahdollistavat lahjoittajat”, Minna Haapkylä kertoo.

UNICEFin kuukausilahjoittajat mahdollistavat pitkäjänteisen työn heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseksi ympäri maailmaa. Illan tavoitteena onkin saada uusia kuukausilahjoittajia mukaan maailman lapsille elintärkeään työhön.

UNICEF Maailman tärkein ilta -lähetys on myös tapa kiittää nykyisiä kuukausilahjoittajia.

”Ei ole olemassa UNICEFia ilman sen tukijoita. Vain yhdessä pystymme olemaan lasten puolella aina ja kaikissa tilanteissa”, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Suomen UNICEF

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.