Tiedotteet

Suomen YMCA:n liitto etsii nuorten rauhanpalkinnon saajaa

Suomen YMCA haluaa nuorten rauhanpalkinnon avulla tuoda näkyväksi nuorten toimijuutta ja heidän rauhantekojaan – pieniä ja suuria.

Me kaikki tunnemme nuoria, jotka sanoillaan ja teoillaan haluavat edistää rauhaa. Nämä teot saattavat näyttäytyä arkisina, mutta ne voivat vaikuttaa kokonaisten yhteisöjen hyvinvointiin. Me haluamme löytää nuoret rauhantekijät, mutta tarvitsemme siinä apuasi.

Suomen YMCA:n liitto työskentelee aktiivisesti nuorten rauhantyön esiin nostamiseksi. Nuorten rauhanpalkinnon avulla haluamme tuoda näkyväksi nuorten toimijuutta ja heidän rauhantekojaan – pieniä ja suuria. Rauhanpalkinto on luonteeltaan tunnustus, joka korostaa nuorten roolia rauhan edistämisessä.

2000 €:n arvoinen palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan tukenut rauhaa. Rauhantyö voi tarkoittaa niin erilaisten ristiriitojen ratkomista, ymmärryksen lisäämistä, vaikuttamistyötä kuin erilaisten ihmisten välisen dialogin edistämistä. Rauhaa voi rakentaa arjessa, kouluissa ja kodeissa, maailmalla ja mediassa. Sitä voi edistää avoimuudella, solidaarisuudella ja luottamusta rakentamalla.

Nuorten rauhanpalkinnon saajan tulee olla 29-vuotias tai nuorempi henkilö tai nuorten parissa toimiva yhteisö.

Nuorten rauhanpalkinto jaetaan helmikuussa 2022 Hanno Möttölän nimeä kantavassa hyväntekeväisyysrahaston gaalassa Helsingin NMKY:n juhlasalissa. Valinnan palkittavasta tekee raati, jossa mukana ovat Allianssi, YK-nuoret, Kynnys ry, Changemaker-verkosto, Lasten ja Nuorten Keskus sekä Suomen YMCA. Palkinnon suojelijana toimii EU-komissaari Jutta Urpilainen.

Pyydämme Sinua viemään viestiä eteenpäin Nuorten rauhanpalkinnosta ja myös kertomaan meille tuntemistasi nuorista rauhantekijöistä! Esityksen palkinnonsaajaksi voi tehdä 28.11.2021 asti verkkosivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta. Sivulla on lisätietoja palkinnosta ja sen taustasta.

Suomen YMCA:n liitto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.