Tiedotteet

Suomen tunnustettava Länsi-Sahara – allekirjoita vetoomus

Suomen tulee kunnioittaa demokratian edistämistä ja kansojen itsemääräämisoikeutta, sanoo Kansainvälinen solidaarisuustyö.
Suomessa juhlittiin sunnuntaina 6.12. itsenäisyyttä. Suomen kansan itsemääräämisoikeuden toteutumisesta on tullut kuluneeksi 98 vuotta.

YK:n 1960 julistuksen mukaan itsemääräämisoikeus kuuluu kaikille kansoille, pienille ja suurille, ja sen katsotaan olevan kaikkialla ja aina velvoittava oikeus. Kaikkialla ja aina tämä oikeus ei kuitenkaan toteudu.

Länsi-Sahara on pian 40 vuotta ponnistellut saavuttaakseen sille kuuluvan oikeuden päättää poliittisesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta asemastaan.

Suomi ja Pohjoismaat peräänkuuluttavat ulkopolitiikassaan ihmisoikeuksien ja kansainvälisen oikeuden toteutumista. Suomen ulkoasiainhallinnon ihmisoikeusstrategian mukaan "Suomen ulkopolitiikan tavoitteena on kansainvälisen oikeuden kunnioituksen, vakauden, turvallisuuden, rauhan, oikeudenmukaisuuden ja kestävän kehityksen vahvistaminen sekä oikeusvaltion, demokratian ja ihmisoikeuksien edistäminen."

Näiden tavoitteiden tulee toteutua myös Länsi-Saharan kohdalla. Suomen tulee kunnioittaa demokratian edistämistä ja kansojen itsemääräämisoikeutta. Suomen tulee tunnustaa Länsi-Sahara ja edistää konfliktin rauhanomaista ja oikeudenmukaista ratkaisua.

Allekirjoittamalla vetoomuksemme olet mukana luomassa kansainvälistä painetta rauhanomaiselle ratkaisulle. Toimitaan ennen kuin on myöhäistä!

Allekirjoita vetoomus täällä.

Kampanjat Kansainvälinen solidaarisuustyö ry

Lue myös

Punainen logo, jossa kädet ylhäällä oleva ihmishahmo.

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.
Logo, jossa keltainen nuolikuvio ja teksti Taksvärkki ry, Dagsverket rf.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.